Karabük Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Vahit Türüt, Burak Özmen ve Sadık Anar “Şehirden Uzak” konulu Ytong Mimari Fikir Yarışmasında ilk dört proje arasına girdi.

Türk Ytong tarafından İstanbul’da düzenlenen “Şehirden Uzak” konulu 2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda 146 proje arasında yapılan değerlendirmede Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Vahit Türüt, Burak Özmen ve Sadık Anar’ın “Farkındalığın Farkında Olan İnsan” isimli projesi ödüle değer bulundu.

Yarışmada tek tip yapılaşma neticesinde niteliklerini kaybetme tehdidi ile karşı karşıya kalan kent dışı mekânların canlandırılması, sosyal ve kültürel özelliklerini yeniden kazanabilmesi yönünde önerilerin ortaya konulması hedeflendi.

Kazanan KBÜ’lü öğrenciler Venedik Bienali yolcusu

Yarışmada, nüfusu giderek azalan doğal özellikleriyle elverişli ama sosyal nitelikleriyle elverişsiz koşullara sahip olan “Kent Dışı Mekânlar”ın canlandırılması ve özünü yeniden kazanabilmesi yönünde 146 öneri sunuldu.

4 eşdeğer ödülün belirlendiği yarışmada kazanan ekipler ödül olarak, jüri üyeleri ile birlikte İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen 16. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret edecek.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ödül alan öğrencileri kabul etti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda ödül alan mimarlık bölümü öğrencilerini makamında kabul etti. Rektör Polat, yarışmadan ödülle dönen öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.