Karabük Üniversiteli öğrenciler, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle hayata geçirme fırsatı sunan “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında yarı finale yükseldi.

TÜSİAD tarafından vizyoner üniversite öğrencilerine yönelik iş dünyasının deneyimlerini sunmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl rekor başvuru sayısına ulaşan “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var”  yarışmasında en önemli etaplarından biri olan Eğitim Kampı dönemi tamamlandı.

Yapılan iş fikri sunumlarının ardından Karabük Üniversitesinden katılan “Carsafetyteam” ve “Tıp Mühendisleri” adlı iki ekip yarışmanın yarı finaline yükselerek, iki ay boyunca TÜSİAD üyeleri ile çalışma fırsatı yakaladı.

Bu yıl 74 ilden 4.268 gencin 1.621 iş fikrini gönderdiği yarışmadan yarı finale yükselen “Carsafetyteam” ekibindeki Ahmet Özçelik ve Furkan Ciğerlioğlu’nun “Sürücü Denetleme Asistanı” ve “Tıp Mühendisleri” ekibindeki Samet Yıldız, Ahmet Çalışkan, Deniz Baran Demirhan, Oğuzhan Harman ve Ali Tuncay Yılmaz’ın “Postür Takip ve Uyarı Cihazı” projesi ilk 12 proje içerisinde yer almayı başardı.

06-10 Şubat tarihlerinde Sabancı Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 5 günlük eğitim kampında Karabük Üniversiteli öğrenciler ihtiyaç doğrulamadan pazara giriş stratejilerine, fizibiliteden etkin sunum tekniklerine kadar farklı konularda eğitim aldı. Kamp sırasında yapılan atölye çalışmalarında iş fikri sunumlarını geliştiren öğrenciler, girişimcilik ekosisteminden sayısız isimle networking imkanı yakaladı.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasında Karabük Üniversiteli iki ekibe iş fikirlerini geliştirme ve planlarını hazırlama aşamasında iki ay boyunca rehberlik edecek TÜSİAD Üyeleri ise şunlar oldu:

Bahadır Balkır-Balorman-Carsafetyteam

Ebru Özdemir-Limak Holding-Tıp Mühendisleri

Final 11 Mayıs’ta

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasında final 11 Mayıs 2018’de yapılacak. Yarışmada birinciye 75.000 TL, ikinciye 50.000 TL, üçüncüye ise 25.000 TL para ödülü verilecek.

Editör: Haber Merkezi