Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Tanyeli Roket Takımı, TEKNOFEST 2020’de “Roket Alçak İrtifa” kategorisinde Türkiye birinciliği elde etti.

“Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında teknoloji çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan ve dünyanın en büyük havacılık festivali haline gelen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep’te düzenlenen yarışmanın ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sahiplerini buldu.

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Tanyeli Roket Takımı,  “Roket Alçak İrtifa” kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törende “Roket Alçak İrtifa” kategorisinde birinci olan Tanyeli Roket Takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. Daha sonra Tanyeli Roket Takımı’nın standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin tasarladıkları rokete imzasını attı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Tanyeli Roket Takımı’nı tebrik ederek, Karabük Üniversitesini başarılı bir şekilde temsil eden Karabük Üniversitesi öğrencisi Talha Dağ ve ekipte yer alan tüm danışman ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.
Editör: Haber Merkezi