Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle hayata geçirme fırsatı sunan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var” yarışmasında ön elemeyi geçerek Girişimcilik Kampı’na katılmaya hak kazandı.

TÜSİAD tarafından üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011 yılından beri düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında ön eleme aşaması tamamlandı.

Kıyasıya bir rekabete sahne olan ön eleme aşaması sonucunda Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Beyza Çuvadar ve Elif Meral’ın “Hipocez” projesi, Ahmet Belen, Edanur Ayık, Halil Karaman, Ömer Salih Kapa ve Büşra Yerlikaya’nın ”Mobil CPM Cihazı” projesi ile Serhat Yurteri, Yasemin Kurtulbaş ve Songül Ateş’in “SYS Laboratuvar Sistemleri” projesi ön elemeyi geçerek ilk 31 proje içerisinde yer aldı.

Ön elemeyi geçen öğrenciler, yarışmanın kamp etabında girişimcilik konusunda her alanda donanımlarını artırabilecekleri kapsamlı bir kamp deneyimi yaşayacak. 6 Şubat’ta başlayacak olan Girişimcilik Kampı sırasında, katılımcılara bir yandan bir girişimcinin ihtiyacı olan tüm konularda eğitim verilirken, diğer yandan iş dünyası liderleri, girişimciler ve ekosistem aktörleri ile düzenlenen buluşmalarla deneyim paylaşımı yapmaları ve iş fikirlerini geliştirmek için uzman desteği almaları sağlanacak.

Girişimcilik kampının sonunda seçilen ekipler, 10 Şubat – 8 Nisan tarihleri arasında iş dünyasının başarılı isimleriyle birlikte çalışarak iş fikirlerini geliştirecekler ve iş fikirlerinin sağlam temeller üzerine oturtulmuş iş planlarına dönüşme sürecini, konunun uzmanlarının rehberliğinde yaşayacaklar.

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında ödül töreni 26 Nisan Cumartesi yapılacak. Yarışmada birinciye 75 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye ise 25 bin TL para ödülü verilecek. Finalistlerden bir tanesi TÜSİAD Yönetim Kurulu ile Silikon Vadisi Ziyareti’ne katılma ve TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı’ndaki yatırımcı ve girişimcilerle bir araya gelme şansını yakalayacak.

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var” yarışması; girişimcilik kültürünü Türkiye geneline yaymak, gençleri doğru yönlendirerek ekosistemin gelişimine katkı sağlamak, girişimcilik politika ve uygulamaları hakkında gençlerin farkındalığını artırma gibi amaçlar taşıyor.
Editör: Haber Merkezi