Karabük Üniversitesi Kültür, Sanat, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat Günleri (KÜLBİSS) etkinlikleri kapsamında öğrenciler için bilgi yarışması düzenlendi. Popüler televizyon programı “Kim Milyoner Olmak İster” formatında yapılan yarışmada başarılı olan öğrencilere toplamda 10 bin TL’lik hediye çeki dağıtıldı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün süren “Bilgin Olsun” isimli yarışmaya toplamda 300 öğrenci başvurdu. Yarışmaya başvuranlar arasında yapılan kura sonucunda 40 öğrenci yarışma hakkı kazandı. “Kim Milyoner Olmak İster” formatında düzenlenen yarışmada öğrencilere 12 soru yöneltildi ve 3 joker hakkı tanındı. Yarışma kapsamında toplamda ödül olarak 10 bin TL’lik hediye çeki verildi.

“Bilgin Olsun” adlı yarışmada alınan en yüksek rakamlı hediye çeki 350 TL oldu. Rekor hediye çekini “Mekke’den Medine’ye götürülürken müşrikler tarafından saldırıya uğrayıp karnındaki çocuğunu düşüren hanım sahabe kimdir?” sorusuna ‘’Zeynep binti Muhammed’’ cevabını veren öğrenci aldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerini hem okumaya teşvik eden hem de bilgi ve kültür seviyelerini yüksek tutarak topluma faydalı bireyler olmalarına destek veren yarışmaya öğrencilerin ilgisi oldukça yüksekti.