Robot konusunda bir marka haline gelen ve birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılara imza atan Karabük Üniversitesi, elde etmiş olduğu bilgi birikimi ile uluslararası robot yarışmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

“Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışması (KBUIRO)” Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARATUM) Başkanlığında, Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümleri, Robot Kulübü, Proje Tasarım Kulübü ile Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Biriminin katkılarıyla ortaklaşa düzenleniyor.

Karabük Üniversitesi tarafından 12-13 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek “Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışmasında (KBUIRO)” robot ve robot teknolojileri konusunda hazırlanmış farklı kategorilerdeki projeler yer alacak. Yarışmada milli güreşimiz olan ‘yağlı güreş yapan robotlar’ kategorisiyle dünyada bir ilke de imza atılıyor. Ayrıca ‘safran çiçeği toplayan mobil robot’ yarışmanın özgün bir değeri olarak karşımıza çıkıyor.

Sumo robot, mini sumo robot, serbest kategori, yağlı güreş robotu, safran çiçeği toplayan robot ve Karabük temalı çizgi izleyen robot gibi 6 farklı kategoride yapılacak yarışmada kazananlara toplam 42 bin TL ödül dağıtılacak.

Yarışmaya uluslararası katılımcılar ve ülkemizdeki üniversitelerin yanı sıra teknik ve anadolu liseleri, dengi okullarla bireysel katılımcılar da başvurabiliyor.

Editör: Haber Merkezi