Yönetmenliğini Volkan Dinç’in yapığı, usta oyuncular; Deniz Arcak, Seda Demir, Yavuz Topoyan, Mehmet Er ve Kadir Kandemir’in rol aldığı “Soğanlar Pembeleşinceye Kadar” adlı tiyatro oyunu Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda tiyatroseverle buluştu.

Tiyatro Retorik ekibi tarafından sahnelenen oyunun ana konusu dikkat çekti. Aşkın, huzurun ve sadakat gibi manevi duyguların, para karşılığında dünyaya nasıl yansıtıldığı anlatıldı. Oyunda, paranın dünya üzerinde yaşayan insanlara verdiği maddesel haz duygusunun, kadın erkek ilişkisi üzerinden evlilik kurumuna verdiği zararlar sergilendi.  Aynı zamanda toplumda yaşayan insanların, zengin ve fakir ayrımına dikkat çekilerek, sınıfsal ayrımların insanları kendilerine bile yabancılaştırdığı anlatıldı.

Evlilik yıl dönümünde Ahsen ve Aras çiftine unutulmaz eşsiz yemekler hazırlamak isteyen Aşçı Ragıp Usta, hazırladığı yemekler ile hayatın anlamı hakkında yaptığı eşsiz betimlemeler ile seyircilerin alkışlarını topladı.

Para uğruna, bir akşam yemeğinde birbirini sinsice zehirleyen karı koca için Aşçı Ragıp Usta seyirciye dönerek, “Sence soğanların kokusu mu kötü yoksa rezilliğin kokusu mu? Bence rezilliğin kokusu daha beter. Eşini para için öldürmenin kokusunu bana tarif edebilir misin? Böyle bir koku olsaydı acaba hangi gruba dahil olurdu?” diyerek paranın ilişkiler üzerinde yarattığı olumsuz mesajlar verdi.