Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde müzik şöleni yaşandı. Tarihin derinliklerinden gelen “Saz Eserleri Dinletisi”nin gerçekleştiği etkinliğin ardından, Karabük Üniversitesi Müzik Bölümü Korosu unutulmaz parçalar seslendirdi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından “Saz Eserleri Dinletisi” ve “Çok Sesli Koro Konseri” düzenlendi. Müzik Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerinin hazırlamış olduğu etkinliklere, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Konserler izleyenlerden büyük ilgi gördü.

“Saz Eserleri Dinletisi”

İlk olarak Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Küçük Konferans Salonu’nda “Saz Eserleri Dinletisi” programı düzenlendi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Bölümü akademisyenleri tarafından verilen konserde, Ud’da Hasan Umut Özkan, Ney’de Kemal Oğur, Kemençe’de Abdurrahman Özsağır ve Tanbur’da Esat Şar yer aldı.

12. Yüzyıldan günümüze kadar bestelenmiş olan eserlerin yer aldığı konserde tarihin kapıları da aralanmış oldu. İçinde Müşterek Rast Taksim, Rast Peşrev, Pesendide Saz Semaisi, Nihavend Ud Taksimi, Neva Tanbur Taksimi ve Neva Son Peşrev gibi birbirinden değerli 11 eser seslendirildi.

Program sonunda Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ragıp Karaş eserleri sergileyen akademisyenlere hediye takdim etti.

“Çok Sesli Koro Konseri”

Karabük Üniversitesi Müzik Bölümü Korosu ise, Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda Çağdaş Dönem Eserleri’nden oluşan konser verdi. Karabük Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan 62 kişilik Çok Sesli Koro ekibi, müzik ve ses performansı ile katılımcıları büyüledi.

Şefliğini Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümünden Araştırma Görevlisi Pınar Çanakçı’nın yaptığı koro, Macaristan’dan Venezuella’ya, Türkiye’den İspanya’ya birçok ülkenin eserlerini seslendirdi.

Editör: Haber Merkezi