FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İNCELEME, TUTUKLAMA VE GÖZALTILAR SÜRÜYOR

GÜN İÇİNDE ADLİYEYE SEVK EDİLEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE GÖREVLİ 19 KİŞİDEN 7'Sİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

KBB

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında ABD’li ve Romanyalı öğretim üyelerinin de bulunduğu 19 Karabük Üniversitesi personeli adliyeye çıkarıldı.

19 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9'u adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yabancı uyruklu öğretim görevlileri, Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden Amerikalı Prof. Dr. Clyde Forsberg, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünden Romanyalı Yard. Doç. Dr. Cristina Chıfane ve eşi Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanı Lıvıu Augustın Chıfane’nin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

FETÖ Operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan 19 kişi tamamlanan sorgularının ardından gün içerisinde mahkemeye sevk edildi. Karabük Üniversitesinde görevli araştırma görevlileri Cahid Özdeveci, Serkan Esen, Turgay Türker, Mahmut Çelik, Yrd. Doç. Salih Yıldırım ve öğretim görevlileri Aladdin Yılmaz ile Hakan Suvak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Doç. Dr. E.Y., Doç. Dr. M.T.S., Yrd. Doç. C.B., öğretim görevlisi olan E.T., M.Ç., S.Ö., E.N. ile araştırma görevlisi Y.A.T ve O.B adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.