Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz ve tüm mazlum milletler için bir milat olduğuna inandığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesindeyiz. O gece ordumuz içerisinde yapılanan FETÖ ve işbirlikçileri Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, meclisimize ve milletimize karşı haince bir kalkışma içerisine girmişlerdir.

Milletin meclisine ve bizatihi milletin kendisine uçaklardan, helikopterden ve tanklardan ateş açma alçaklığını göstererek bir gecede 249 şehit ve binlerce yaralıya sebep olmuşlardır. Cumhurbaşkanı liderliğinde milletimiz büyük bir cesaret örneği göstererek yapılan saldırılara karşı koymuş ve tarihte benzerine az rastlanacak bir kahramanlık göstermiştir.

15 Temmuz'da tüm dünya, Türk milletinin vatanına, namusuna, bayrağına ve liderine nasıl sahip çıktığını, bu değerler için canını nasıl hiçe saydığını görmüştür.

Bizi böyle bir badireden kurtaran yüce Rabbimize hamd ediyorum. 15 Temmuz gecesi vatanına ve kutsal değerlerine darbe yapmak isteyen hainlere karşı sokaklara çıkan, canı pahasına vatanına sahip çıkarak göğsünü tanklara ve mermilere siper eden yüce milletimize tekrar şükranlarımı sunuyorum.

Şehitlerimizin ruhaniyetinin birliğimize, dirliğimize vesile olmasını temenni ediyorum. Bu ve benzer ihanetleri ve saldırıları planlayan, uygulayan tüm şer odakları ve onların maşalarını lanetliyor, başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi