Karabük Üniversitesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında ikili iş birliğini güçlendirme amacıyla protokol imzalandı.


TSE merkez binasında yapılan imza törenine TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, TSE Genel Sekreter V. Cengiz Gören, TSE Genel Sekreter Yrd. Ethem Kaya ve KBÜ Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yavuz Sun katıldı.

Ülkemiz kalite alt yapısının güçlendirilmesini amaçlayan protokol TSE ile Karabük Üniversitesi arasında standardizasyon ve uygunluk değerlendirmesi ile ilgili alanlarda iş birliğinin geliştirilmesini kapsıyor.

Bu kapsamda KBÜ personeline ve öğrencilerine TSE tarafından uygunluk değerlendirme ve standardizasyon hizmetleri eğitimi verilecek. Üniversitenin fen ve sağlık birimleri ise TSE’nin teknik personeline bazı eğitimler vererek lisans üstü programlar, danışmanlık ve bilirkişi hizmetleri ile benzer teknik iş birliği hususlarında destek sağlayacak.

Protokol çerçevesinde gerekirse üçüncü tarafların yer alacağı şekilde Karabük Üniversitesi ve TSE arasında araştırma-geliştirme projelerinin yürütülmesi, eğitim programlarının uygulanması, ilgili fizibiliteler ve ülke gereklilikleri kapsamında laboratuvar kurulması, asansör yıllık fenni muayeneleri ve yenilenebilir enerji alanındaki muayeneler başta olmak üzere diğer alanlarda muayene, gözetim, kontrol ve eğitimlerin geliştirilmesinde iş birliği yapılması amaçlanıyor.

Ortak Panel ve Sempozyumlar düzenlenecek

Yapılan protokol çerçevesinde iş birliği yapılması belirlenen konular arasında ortaklaşa panel, sempozyum, seminer ve benzeri organizasyonların yapılması bulunuyor.

İmzalanan protokol çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile TSE arasında gerçekleştirilebilecek araştırma-geliştirme projeleri ile diğer iş birliği konularında çalışmalar yapılarak uygulanması sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi