Yükseköğretim Çalışma Grubu toplantısına katılmak üzere Karabük Üniversitesi’ne gelen Ulusal Ajans Yükseköğretim Genel Koordinatörü Hür Güldü, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.


Ziyaret sırasında Güldü bu yıl ikincisini yaptıkları Yükseköğretim Çalışma Grubu toplantısına ev sahipliği yaptıklarından dolayı Rektör Polat’a teşekkür etti. Karabük Üniversitesi’nin 2006 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında hem Erasmus’ta hem de hibe kullanımı konusunda ilk sırada olduğunu söyleyen Güldü bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise Karabük Üniversitesi’nin Uluslararasılaşması için ellerinden gelen tüm çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, “Şu an Üniversitemizde 3 bin 600 uluslararası öğrenci var. Bu konuda Türkiye’de 5. sıradayız. Bunu daha da ileriye taşımak için gayret ediyoruz.

Ayrıca Erasmus’ta öğrenci ve akademisyen hareketliliğini arttırmak için yüzde yüz İngilizce bölümleri açmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ uygulama kitabının revizyonu hakkında üniversitelerin görüşlerini almak ve yeni bir uygulama kitabı şekillendirmek amacıyla Yükseköğretim Çalışma Grubu toplantısının 2.’si 20 farklı üniversitenin katılımı ile Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.