Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyü içinden geçen karayolunda önceki akşam meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun ağır yaralanmasına tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük’ü İstanbul ve Ankara’ya bağlayan D-755 karayolunun geçtiği Cumayanı köyünde önceki akşam meydana gelen trafik kazasında bisikleti ile yolun karşısına geçen 8 yaşındaki bir çocuk ağır yaralanırken, kazalara tepki gösteren köylüler karayolunu trafiğe kapattı. Karabük’ün en büyük köyü olan ve 5 bin nüfusun bulunduğu Cumayanı köyünde toplanan onlarca kişi karayolunu çift yönlü olarak kapatarak eylem yaptı. Çöp bidonları ve ağaç dalları ile yolu çift yönlü kapatan köylüleri ikna etmek için muhtar Bilal Bozkurt dakikalarca çaba sarf etti.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı eylemde bazı köylüler yolu açmak isteyince bu kez köylüler kendi aralarında yumruklaşmaya varan kavgalara tutuştu. Muhtarın uzun ikna çabaları yetersiz kalınca köye gelen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cihan Ulukaya’da köylüleri ikna etmek için yoğun çaba sarf etti. İkna olan köylüler, 2 saat sonra karayolunu trafiğe açtı. Yaklaşık 5 kilometrelik uzun kuyrukların oluştuğu yolda bazı sürücülerin yan yoldan köyün içinden geçerek karayoluna çıkmak istemesine karşı köylüler köy içindeki yolu da kapattı.

Köy Muhtarı Bilal Bozkurt, tek isteklerinin köyün ortasından geçen yolun başka yöne verilmesi ya da alt veya üst geçit yapılması olduğunu söyledi.



Editör: Haber Merkezi