KAZA ANINI SİMÜLASYON ARACINDA YAŞADILAR

SİMÜLASYON ANINDA EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ UYGULAMALI OLARAK ANLATILMAYA ÇALIŞILIYOR



Emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek için simülasyon aracına binen servis şoförleri kaza anında aracın takla atma anını yaşadı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek için emniyet kemeri simülasyon aracı getirildi.

Emniyet kemeri konusunda trafik bilincinin oluşması ve emniyet kemeri kullanma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla 3 günlüğüne Karabük’e getirilen emniyet kemeri simülasyon aracı, Kent Meydanı içerisine kuruldu.

Öğrenci servisi çeken sürücülerin bindirildiği araçta önce emniyet kemersiz ardından ise kemerli uygulama yapıldı. Kaza anında aracın takla atma anını birebir yaşayan sürücülerin yaşadıkları yüzlerinden hissedildi.

İleri Teknik ve Güvenli Sürüş Eğitmeni Polis memuru Mehmet Yalçın, kemer takılmaması durumunda yaşananları diğer sürücülere anlatarak, emniyet kemerinin önemine dikkat çekti. Simülasyon aracından inen servis sürücülerin kendi araçlarında emniyet kemeri takmadığını yaşadıklarından sonra emniyet kemeri takacakları sözünü verdi.

Yalçın servis şoförlerine mesafeleri uzun yada kısa olsun mutlaka emniyet kemeri takmalarını yolcuları da bu yönde uyarlamalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi