Karabük’ün 2 bin rakımlı en yüksek zirvesi olan Keltepe bölgesinde yapımı devam eden kayak merkezi tatillerini doğayla iç içe geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlere seyrine doyumsuz güzellikler sunmaya hazırlanıyor.

2015 yılında ihalesi yapılarak yapımına başlanan ve 5 ay sonra tamamlanacak olan Keltepe kayak merkezinin inşaatı devam ederken, tesislerin bulunduğu 2 bin rakımlı Keltepe zirvesinde bulutların dağlarla dansı ise insanları büyülüyor. Dağların eteklerine savrulan bulutlar izleyenlere doyumsuz bir manzara sunuyor. Yüzde 70’i ormanlarla kaplı olan ve iklim özelliği ile farklı floraya sahip olan Karabük’te kayak merkezinin tamamlanmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlere seyrine doyumsuz manzaralar sunmaya hazırlanıyor.

“ Kayak merkezinde inceleme”

Karabük İl Genel Meclis üyeleri Hasan Yıldırım, Hasan Adakan, Ramazan Kahraman ve Orhan Dönmez 2018 Nisan ayında tamamlanacak olan ve 2 bin rakımlı Keltepe bölgesinde yapım çalışmaları devam eden Kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Şaban Kanca, tesisin 172 bin metre karelik bir alanda inşa edildiğini söyledi.

Kanca, 12 milyon 900 bin TL’ye ihale edilen tesisin 2018’in Nisan ayında tamamlanacağını kaydederek, “Tesisimizde ihale kapsamında 873 metre telesiyej tesisimiz, 690 metre telesky tesisimiz mevcut olup, aynı zaman da alt günü birlik tesislerimiz var. Alt ve üst istasyonlar mevcuttur. Tesisimiz kış sporlarına uygun olarak yapılmaktadır. Aynı zamanda kayak pistlerimiz var. 4 ayrı bölümde kayak pistlerimiz var. Bu 4 bölümde toplam kayak pisti uzunluğu 2 bin 700 metre. Aynı zamanda kayak pistlerimizin mevcut alanı ise 1 milyon metre kare. Bununla ilgilide 3 ay evvel bir tahsis çalışmasında bulunduk ve devam etmekte. Bir ve iki no'lu pistlerimiz tamamlanma aşamasına gelmektedir. Çalışmalar hala devam etmektedir. 3 ve 4’nolu pistlerimiz ise bilahare akıbetinde çalışmalar devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi