AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, CHP Safranbolu Teşkilatının kendisine yönelttiği ağır eleştirilere cevap verdi. “CHP ile HDP İttifak yapıyor” diyen AK Parti adayı Ali Kaya’ya CHP Teşkilatı Safranbolu’da seçimi germekle suçlamıştı.

CHP’lilerin bu suçlamalar ve eleştirileri karşısında Karabük Net Habere özel bir açıklama yapan Ali Kaya şunları söyledi:

"Öncelikle şunu söyleyeyim. Biz sahada çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla hem hal oluyoruz. Seçim zamanı olmazsa olmazları yapıyoruz. Projelerimizi bir yandan hazırlamaya çalışıyoruz ki projelerimiz bitti. Safranbolu ile ilgili ne yapmamız gerekiyorsa bunlarla ilgili bakanlarımızla, koruma kurulu üyelerimizle, öğretim görevlilerimizle ve kent konseyi ile istişarelerimizi yapıyoruz. Bizler ayağı yere basan projelere eğilmeye çalıştık. Bizler UNESCO’ya bağlı Dünya Miras Kenti’nden bahsederken Avrupa Birliği’nin İPO Projelerini nasıl Safranbolumuza kanalize edebilirizi düşünüyoruz. Her yıl 15-20 İPO Projesi Türkiye’ye kazandırılıyor. Bunların bir kısmı Efes’te, bir kısmı Kapadokya’da, bir kısmı Çanakkale’de kullanılırken biz bunların ne kadarını Safranbolu’ya kanalize edebiliriz? Bir seneye yaklaşık girişimlerde bulunduğumuz içme suyu şebeke hattının yenilenmesi ki 199,3 km TÜİK verilerini de koyduğumuz zaman 2050’ye kadar net çözüm, 2065’e kadar da dolaylı çözümle beraber Safranbolu’da damacanaların kaldırılacağını ve içme suyunun içilebilir hale gelebileceğini bahsettik."

KAYA, "SİZ BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ?"

AK Parti Safranbolu Adayı Kaya, "Bu sadece 38 projemizden bir tanesi. Bir tane proje için bu kadar yaygara koparan, bu paranın nereden finanse edilebileceğini soran Cumhuriyet Halk Partisi’ne ben şunu sormak istiyorum: “Siz bu zamana kadar neredeydiniz?” Bizler Safranbolu’yu 18 yıldır bir şekilde yönettik ve yerel yönetimler noktasında da başarıyı elde ettiğimi düşünüyorum çünkü Karabük’ten de ciddi anlamda göç aldık. Vatandaşın iş yeri Karabük’te olmasına rağmen Safranbolu’da yaşamayı, sosyal hayatı tercih ediyor. Gelişmiş bir Safranbolu’da yaşamayı daha evla görüyor Karabüklüler. O zaman burada Karabük’ten Safranbolu’ya göç veya Avrupa Birliği hibe kredileri noktasında olsun İPO projelerinden bir haber olan CHP’ne siz bu zamana kadar Safranbolu ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir tek görüş bildirdiniz mi demem gerekiyor.

CHP’nin İlçe Başkanına da “Siz İlçe Başkanlığınız dönemi de dahil olmak üzere bir kere olumlu ya da olumsuz Safranbolu ile ilgili bir görüş beyan ettiniz mi? İnsanların içine girdiniz mi? Bugün sadece seçim dönemiyle alakalı CHP’nin eski İlçe Başkanının, Belediye Başkan Adayının hepsinin yaşantısı da dahil olmak üzere hepsini yakinen tanıyorum. Bir kere camilerde bu zamana kadar gözüktünüz mü? Bir kere insanlarla hem hal olmak üzere aktivitelerde bulundunuz mu? “ diye sorasım geliyor. Resmi törenler hariç ki biz hepsinde vardık. Safranbolu ile ilgili can siperhane benim İlçe Başkanlığı dönemim de dahil olmak üzere gerek Milli Eğitim camiasında olsun, gerek sağlık camiasında olsun yaptıklarımız ve yapacaklarımız ya da programa aldırdıklarımız, yatırım planına aldırdıklarımız dahil birçok konu var. Bunu okul müdürlerimizden tutun hastanelerimize kadar herkes bilir. Hastanenin yeniden yapılmasında, doktorların branş sayısının iki katına çıkmasında veya yeni branşların kazandırılmasında hep biz vardık işin içinde. CHP’nin ben bir tek isteğini ya da olumlu veya olumsuz bir fikrini şimdiye kadar hiç duymadım." dedi.

KAYA: "TERÖRİSTİN LEŞİNİ BELEDİYENİN RESMİ CENAZE ARACIYLA TAŞIYAN PKK'LI BELEDİYE BAŞKANINI BUGÜN ADAY GÖSTERDİLER"

Kaya sözlerine şu şekilde devam etti; "Ancak CHP’li kardeşlerimiz arkadaşlarımız var. MHP’de ve BBP’de kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var. Ama biz seçim dönemindeyiz. Burada algı yönetmeye dair dönük hareketler yapmanın aslında hiçbir anlamı yok. İnsanlar kimin samimi olduğunu, sadece seçim dönemleri değil seçim haricinde de kimlerin yanlarında olduğunu çok iyi biliyor. Ben seçim kokan hareketlerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Beni farklı çatışmaların içine almakla itham eden CHP bu zamana kadar bu samimiyetsizliği zaten defalarca halkımıza gösterdi. Ben halkımızın sadece seçim döneminde gülücük saçıp ta, seçim döneminde Safranbolu ile ilgileniyormuş gibi bir iki cümleyle seçimi atlatmaya yönelik hareketler yapan CHP adayının ve şu anda İlçe Başkanı gibi hareket eden CHP İl Başkanının ne yapmaya çalıştığını dışarıda halkımızla beraber bütünleşirken, halkımızın söylemlerinden ve bakışlarından bunu çok net bir şekilde anlıyoruz ve duyuyoruz. CHP Genel Başkanı kendince bir hamle yaptı. Bu seçime dönük bir hamle olabilir ama bizler tarafından yanlış olduğu düşünülüyor. Ve ben bunu işaret etmeye çalıştım CHP’li kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza. Dün teröristin leşini belediyenin resmi cenaze aracıyla taşıyan PKK’lı belediye başkanını bugün CHP’den aday gösterdiler. Haberlerde bu yer aldı. Burada ona dikkat çekmek istedim."

BEN SADECE SAFRANBOLU'YU NASIL GELİŞTİREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Ben sadece ve sadece Safranbolu ile ilgili hareket etmeye çalışıyorum. Safranbolumuza yenilikler katacak ya da Safranbolumuzun 5 yıla sığacak ama bundan sonra 30-40 yılına sirayet edecek hamleler yapmaya çalışıyorum. Bunları da bir beyin takımıyla ve İPO projeleri kapsamında, Avrupa Birliği hibe kredileri veya BAKKA sayesinde yatırımı nasıl buraya çekebileceğimizi hesaplamaya çalışırken bir bakıyorum kendi facebook’unda canlı yayınlarla hastaneyi sorgulayan veya okulların bir kısmını sorgulamaya çalışan CHP adayını görüyorum.

O zaman az önce de bahsettiğim gibi adama sorarlar: ‘Sen bu zamana kadar neredeydin?’"