BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN EDA NUR AVCI’NIN BABASI YUSUF AVCI:

“BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

“BURADA BİRİLERİ BİRİLERİNİ DÜŞÜNMEKTENSE, HUKUKU VE VİCDANI DÜŞÜNEREK HAREKET ETSEYDİ ŞİMDİYE KADAR AÇIKLANIRDI”

KATİLİ BULUNAMADI

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 5 yıl önce römork üzerinde oynarken askeri birlikten gelen merminin başına isabet etmesi sonucu ölen 4 yaşındaki Eda Nur Avcı’nın dosyası faili bulunamadan kapatıldı.

5 yıldır kızının failinin bulunması için hukuk mücadelesi veren baba Yusuf Avcı, “Burada birileri, birilerini düşünmektense, hukuku ve vicdanı düşünerek hareket edilseydi şimdiye kadar açıklanırdı. Birilerinden mi korkuluyor? Aralarda büyük çelişki var” diyerek karara tepki gösterdi.

Safranbolu merkeze bağlı Aşağıçiftlik köyü Kurttepe mevkiindeki evlerinin önünde 4 Kasım 2010 tarihinde oynarken kafasına isabet eden mermi nedeniyle hayatını kaybeden Eda Nur Avcı’nın dosyası ateş eden asker bulunamayınca kapandı.

Safranbolu’da berberlikle uğraşan acılı baba Yusuf Avcı çıkan karara tepki göstererek, bu canın geri gelmeyeceğini ama vicdanen de olsa olayın aydınlatılıp dosyanın öyle kapatılması gerektiğini belirtti.

“SUÇLU VEYA SUÇLULARI ORTAYA ÇIKARTIP EN AZINDAN VİCDANEN RAHAT OLACAĞIZ”

Bu olayla ilgili bunun peşini bırakmayacaklarını söyleyen Baba Avcı, "Kaçakçılara verilen değer bize niye verilmiyor. Biz de kaçakçı olup ülkemize yanlış bir şeyler yapıp devletimizi arkamıza veya karşımıza mı alalım. Biz öyle olmadık olamayız. Bu davanın bir şekilde aydınlanmasını sağlayacağız ya da aydınlatılacağız.

5 yıl geçmesine nazaran ilk 2 yıl 125. Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki şehitlik alanındaki bir odaya kızımın resimleri asılarak şehidimiz denildi. Her ne olursa olsun arkasındayız deyip şimdi hiçbir şey olmamış gibi duyarsız kalmaları insanın içine şüphe sokuyor. Biz bir şekilde bu işi başararak suçlu veya suçluları ortaya çıkartıp en azından vicdanen rahat olacağız" dedi.

“MAHKEME TAM TERSİ BİR KARAR VERİYOR”

O zaman alaya asılan resimlerin ve 'şehidimiz' denilmesinin bile olayı kabullenme olduğunu belirten baba Avcı, "O dönemki Alay Komutanımız çok duyarlı davrandı ve her ne olursa olsun suç bizde ise suçumuzun arkasındayız demişti. Onun tayini ile her şey bitti.

BABA AVCIBu dosyayı yargıtaya kadar taşıyacağız. Sonuçta mermi çekirdeği bile mevcut. Askeriyenin onca silahı toplandı ve hatta mermi çekirdeği zedelenmiş diyerek tespit edilemedi diye raporlar verildi. Bu sonuçta MG-3 piyade tüfeği mermisi. Kesin ve kesin bilirkişi raporları merminin alay atış alanında geldiğini teyit ediyor. Mahkeme ise tam tersi bir karar veriyor” ifadesinde bulundu.

"BİRAZ CESARET MESELESİ"

Baba Yusuf Avcı, bu işin aydınlatılmasının cesaret meselesi olduğunu da savunarak, “Burada birileri birilerini düşünmektense, hukuku ve vicdanı düşünerek hareket etseydi şimdiye kadar açıklanırdı. Birilerinden mi korkuluyor ya da aralarında büyük çelişki var. Her ne olursa olsun bir can kaybı olmuştur. Bu can geri gelmez ama vicdanen de olsa olayı aydınlatılıp kapatılması gerekliydi” diye kaydetti.