Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

KATİD Başkanı Murat Toktaş “Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan turizm, Türkiye’de olduğu gibi Karadeniz bölgemizde de hızla gelişiyor. Sektör olarak sağladığı istihdam ve döviz ile Türkiye ekonomisine çok ciddi katkı sağlamakta ve cari açığın kapatılmasında kilit sektörlerin başında yer almaktadır. ‘Bacasız sanayi’ olarak adlandırılan ve günümüzde ise ekonominin lokomotifi haline gelen turizm, Bölgemiz için de çok daha büyük bir potansiyele sahiptir.

İlk olarak yerli turistle başlayan turizm hareketi günümüzde körfez ülkelerinden gelen yoğun yabancı turist ile hız kazanmıştır. Klasik Kum güneş deniz üçlüsünün dışında alternatif aramaya başlayan turistlerin ilk adresi olan Karadeniz bölgesi, sunduğu birçok turizm dalı ile gelenlere yeni deneyimler kazandırmaktadır.

Hedefimiz turizm gelirlerimizi daha da artırarak Türkiye ve Karadeniz bölge ekonomisine çok daha fazla katkı sağlamaktır. Bu bilinç ile hareket ettiğimiz zaman önemli bir eşiği de atlamış olur. Daha planlı ve vizyoner çalışmalarla Karadeniz bölgesi Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi arasında yerini alacaktır. Bunu da hep birlikte yapacağız Çünkü turizm sadece turizmcilerin yaptığı bir iş kolu değildir. Bu vesile ile değerli meslektaşlarımın ve turizm gönül vermiş dostlarımızın Turizm haftasını kutluyorum. “ dedi

Bolunun muhteşem doğası, Safranbolu’nun konakları, Kastamonu’nun tarihi eserleri, Sinop’un huzuru, şehzadeler şehri Amasya’nın mistik havası, Çorumun dünya tarihindeki yeri, Atatürk şehri Samsun, Ordu ve Giresun nun yeşili ile fındık bahçeleri, Trabzon ve Rize’nin yaylaları ve doğası, Gümüşhane’nin hikayesi, Tokat’ın mağaraları ile turizmin rengidir Karadeniz.
Editör: Haber Merkezi