Karabük Belediyesi tarafından Kartaltepe - Yenişehir Mahalleri arasına modern bir görünümle inşa edilen asansörlü çelik yaya köprüsü törenle hizmete açıldı.


Köprünün hizmete girmesiyle birlikte, yıllardır Kartaltepe ve Cevizkent TOKİ sakinlerinin Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine  daha rahat ve kısa sürede gitme hayalleri böylelikle gerçekleşmiş oldu.

Kartaltepe - Yenişehir Mahalleleri arasına yapılan yaya köprüsü açılışına Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartaltepe Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Kaya ve Yenişehir Mahalle Muhtarı Sadettin Kandakoğlu bu zamana kadar mahallerine yapmış olduğu hizmetlerden ve Kartaltepe - Yenişehir Mahalleleri arasına yapılan yaya köprüsünden dolayı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye teşekkür ederek, vatandaşlardan yapılan bu hizmetleri korumalarını istediler.

Asansörlü yaya köprülerimizin yapımı, ihtiyaç duyulan mahallelerimizde devam edecek diyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; ”Karabük'te 9 yılda mezbahane yaparak bir kentsel dönüşüm başlattık. Bölgenin en güzel halini yaparak, halin eski yerinin Sosyal Sigortalar Kurum binası olmasına vesile olduk. Dolmuş durakları, alt geçit, 2 tane alışveriş merkezi, Karabük - Safranbolu arasına köprü, Karabük Belediyesi'ne yeni bir bina, yatay ve dikey asansörleri yaptık.

Bir akşamda 130 tane binayı yıkarak kent meydanını yaptık. Karabük'te 27 tane park varken, park sayısını 92'ye çıkartarak, bir yeşil kuşağı ortaya çıkarmış olduk. Yaptığımız en önemli işlerden birisi şehir su şebekesinin %70 su borusunu değiştirmemizdi. 4 yıl gibi bir sürede Karabük'e doğal gaz dağıtımını sağladık. Bu hem vatandaşlarımızı ekonomik olarak rahatlatırken, hem de çevre kirliliği açısından büyük bir farklılık yaratmış oldu. Şuan evlerde bir tüp yerine 14 TL'lik gaz kullanılmaktadır.

Bizle aynı dönemde doğal gaz dağıtımına başlamış olan Zonguldak daha %30'ları geçemedi. Bu süre içerisinde şehri iki defa asfaltladık. Bugün itibariyle asfaltlanmadık tek bir sokağımız ve caddemiz kalmadı. Bu mahallemize de yine iki mahalleyi birleştirecek asansörlü yaya köprüsü yaptık. Yine Atatürk, Namık Kemal ve Yeni Mahallenin müşterek kullanacağı asansörlü yaya köprüsü yaparak, bu mahalleleri de Kartaltepe mahallesiyle birleştirmeyi planlıyoruz. Böylelikle Atatürk, Namık Kemal ve Yeni Mahalledeki vatandaşlarımız yaya olarak hastaneye 10 dakikada ulaşabilecekler.

Yürüyüş yolları, parklar, kaldırımlar ve köprüler ile Karabük'te farklı bir yaşam tarzı ortaya çıkmış oluyoruz. Elimizden geldiği kadar tüm kurumlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Son 3 - 4 yıllık görev süremiz içerisinde iktidar partisinin de bize yaklaşımları ile müşterek bir şekilde çalışarak, Karabük'e çok daha farklı şeyler kazandırmış olduk.

En son Mehmet Ali Şahin bey'inde destekleri ile Devlet Demir Yolları arsalarının bize devri sağlanmış oldu. Bu da şehrimizde yeni bir düzenin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde Devlet Su İşleri, Karayolları gibi tüm kurumlarla müşterek çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah iktidar partisinden almış olduğumuz destekle birlikte, Karabük'te çok farklı bir yaşam tarzını ortaya çıkartmaya devam edeceğiz.

Emeklilerimiz içinde Zonguldak ve Ankara Caddesini birbirine bağlayan bir noktada çok güzel bir emekli evi yapmayı düşünüyoruz. Tahminen 2018 senesi içerisinde temelini atar ve yine hep birlikte açılışını yapmış oluruz. Karabük'te yaşam tarzımız, yaşam alanlarımız her geçen gün güzelleşiyor" dedi.

Karabük Valisi Kemal Çeber ise; “Sayın Başkanım, köprümüz 162 metre uzunluğunda, 38 metre yüksekliğin de olup, demir ve çelik kullanılarak yapılan ciddi bir mühendislik eseridir. Bu köprüyü buraya kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Başkanım, başta siz olmak üzere, bu köprünün yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İki mahalleyi birleştirmek gerçekten çok güzel bir hizmet olmuş. Ben 4 aydır buradayım. Dolayısıyla çok fazla misafirim geliyor. Gelen misafirlerimin çoğu Karabük'e ilk defa geliyorlar. En çok dikkatlerini çeken şeyler bu köprüler ile yatay ve dikey asansörler oluyor. Karabük'le ilgili daha neler yapabiliriz diye sık sık Başkanımla oturup konuşuyoruz.

Başkanımın söylediği gibi tüm kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve muhtarlarımızla çok uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Zaman içerisinde sizlerde göreceksiniz, hep birlikte uyum içerisinde çalışarak bu ve buna benzer çok güzel projeleri Karabük'e kazandıracağız. Bu yaya köprümüzün de Karabük'ümüze ve mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından toplu halde kurdele kesilerek, köprü açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi