KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu, önümüzdeki Kasım ayının ikisinde yapılacak olan ‘Seçimli Olağan Genel Kurulu’na’ 60 gün kala hissedarların oyuna sunulacak olan dört bağımsız yönetim kurulu isimlerini belirledi ve Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gönderdi.

KARDEMİR Yönetiminin SPK'ya gönderdiği, kendi alanlarında uzman olan hukukçu, sanayici, mühendis, finansçı olarak belirlenen isimler hissedarlar arasında ve Karabük'te takdirle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR Genel Müdürü olarak anlaşma yapılan ve Çelik sektöründe uzman bir isim olan Necdet Utkanlar'ın isminin beğeni ile karşılanmasının ardından, önümüzdeki 3 yıl boyunca KARDEMİR A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yapması için SPK'ya gönderilen Mustafa Ünal, Mehmet Mescier, Mustafa Hatinoğlu ve Rüstem Hacırüstemoğlu isimleri KARDEMİR hissedarları tarafından beğeni buldu.

KARDEMİR Yönetiminin SPK'ya gönderdiği bu isimler peki kim;

Mustafa Ünal; AK Parti Kurucu Kurul Üyesi, 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili ve Uluslararası Hukuk dalında uzman bir avukat.

Ünal, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir isim. Ünal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istediği zaman görüşme sağlayabilen bir kişi olduğu bilinmekte.

Mehmet Mescier; Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yaklaşık üç yıldır sürdüren Mehmet Mescier, MESCİER D.Ç. Şirketinin de sahiplerinden ve yöneticisi.

AK Parti Karabük İl Eski Başkan Yardımcılığı görevinde Karabüklüler ile tanışan genç sanayici, Karabük halkı tarafından sevilen ve beğenilen bir isim.

Karabüklülerin pek tanımadığı Mustafa Hatinoğlu ve Rüstem Hacırüstemoğlu'nun kariyerleri neler;

Mustafa Hatinoğlu; 1981-1993 Yılları arasında Karabük Demir Çelik İşletmeleri, Tevziat ve Montaj Müdürlüğünde Mühendislik, Pendik Tersanesi Şantiye Şefliği yaptı.

1993-2000 yıllarında Pendik Tersanesi ve Ağır Tesisler Müdürlüğünde Koordinasyon Başmühendisi olarak çalıştı.

2000-2003 yılları arası Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlü ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Başmühendis olarak çalıştı.

Marmaray Tüp Geçit Projesinde Şantiye Müdürü, Osman Gazi Köprüsü yapımında İmalat ve Montaj Genel Koordinatörlüğü yapan Hatinoğlu, son olarak 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünde İmalat Müdürlüğü görevini yapmaktaydı.

Hatinoğlu, 1915 Çanakkale köprüsünde olduğu gibi görev aldığı birçok projelerde KARÇEL AŞ’yi tercih eden bir kişi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinde lisansını, İngiltere University of SUSSEX’de Endüstri Mühendisliği üzerine master yapan Mustafa Hatinoğlu evli ve iki çocuk babası.

Rüstem Hacırüstemoğlu; 1978 Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisansını (MBA) ardından Doç. Dr. ve Prof. Dr. unvanlarını almıştır.

İlk akademik kariyerine başladığı Marmara Üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 5 yıl Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2002 yılından itibaren Galatasaray Üniversitesi İİB Fakültesinde göreve başlayan Hacırüstemoğlu, 2004-2006 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde Cost Accounting derslerini verdi.

Maliyet Muhasebesi, Yönetim Muhasebesi, Maliyet Yönetimi, Enflasyon Muhasebesi, Finansal Bilgiler, Muhasebe Denetimi, Uluslararası Finansal Raporlama konularında 20'ye yakın kitabı yayınlanan Hacırüstemoğlu'nun ayrıca yukarıdaki konularla ilgili çok sayıda makale ve tebliğ vardır.

Hacırüstemoğlu, T.C Ulaştırma Bakanlığı’nda 5 yıl Bakanlık Danışmanlığı, ayrıca 5 yıl süreyle T.C Maliye Bakanlığı ve TÜRMOB'da Yeminli Mali Müşavirlik, Serbest Muhasebesi Mali Müşavirlik sınav komisyon üyeliği, TC Maliye Bakanlığında Enflasyon Muhasebesi taslağı hazırlama komisyon üyeliği, TMSK (Türkiye Muhasebe Standartları Kurumu), Halen KGK (Kamu Gözetimi Kurumu), Türkiye Muhasebe ve Denetim Standartları Kurul Üyeliği yapmıştır.

Hacırüstemoğlu 2017 tarihinden itibaren T.C Maliye Bakanlığı Yeminli Mali Müşavirlik, Serbest Muhasebesi Mali Müşavirlik Komisyon üyeliğine atanmıştır.

KARDEMİR’E ALANLARINDA UZMAN BAĞIMSIZ ÜYE ATANMASINI HiSSEDARLAR BEKLİYOR

KARDEMİR A.Ş’ye SPK’yı temsilen atanan 4 bağımsız üyenin şirkete ciddi katkıları olacak ve alanlarında uzman olan bu isimlerin atanmasını hissedarlar da bekliyor.

KARDEMİR’e Demir Çelik sektöründen uzak isimlerin atanmasından rahatsızlık duyan hissedarlar ile Karabük, bölge halkı artık işletmeye teknik, finansal, hukuksal ve siyasal destek anlamında bu tür isimlerin atanmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi