KARDEMİR A.Ş’de uzun süredir perde arkası kalan bir çok konuları yaklaşık 2-3 aydır gerek haber bültenlerimize, gerekse yazılarımıza taşıyor ve siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Tabi haberlere taşıdığımız ve kamuoyu ile paylaştığımız KARDEMİR ile ilgili birçok konular öyle yenilir, yutulur cinsten değil.

KARDEMİR A.Ş’ye Karabük’ün Türkiye haritasında yerini bilmeyen, Karabük dışından insanların alındığı haberini yaptık.

KARDEMİR’den hemen yalanlama geldi…

“Yalan, bir tek kişi bile Karabük dışından alınmadı” dendi.

Bir süre sonra Karabük dışından alınan 34 kişinin ad soyadlarını, işe başladıkları kısımlara kadar yayınladık.

Kimsenin sesi çıkmadı.

Daha sonra KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin ‘Huzur hakları’ altında aldıkları maaşlarına ne kadar zam yaptıkları ve özellikle bağımsız üyelerin yan şirketler dahil ne kadar maaş aldıklarını konu ettik.

Sonra, 2017 Aralık ayında KARDEMİR’de uzun yıllardır Haddehaneler Müdürlüğü yapan İbrahim Tozlu ismi ile hazırlanan o ‘Skandal Raporu’ yayınladık.

Rapor öyle, böyle bir rapor değildi…

O skandal raporun içindeki iddialar yine yine tekrarlıyoruz, öyle yenilir yutulur cinsten iddialar değil.

Ve ilerleyen süreçlerde KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Ş. Soykan’ın KARDEMİR’e gelmeden hükumetin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdiği iddia edilen o Facebook sayfasındaki paylaşımını haberlerimize taşıdık.

Hatta o meşhur paylaşımının ekran görüntüsünü yayınladık.

1 Ağustos tarihinde gerçekleşen KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Müdür Hüseyin Soykan’ın gönderilmesi ile ilgili oylama yapılması için bir yönetim kurulu üyesi tarafından verilen önergenin ret edildiği iddialarını haber yaptık.

ERDEMİR ve İSDEMİR’de Yönetim Kurulu Üyeleri 3 Bin 350 TL ile 8 Bin 800 TL maaş alırken, KARDEMİR'de Yönetim Kurulu maaşlarının 70 Bin TL olduğunu kamuoyu ile paylaştık.

ERDEMİR ve İSDEMİR’in resmi internet sitelerine girerek, en son yapılan genel kurulda yönetim kurulu üyelerinin maaşlarına yapılan zammı ve ne kadar maaş aldıklarını, herkese açık bir şekilde yayınlanan genel kurul tutanaklarından çıkardık insanlara gösterdik.

Son olarak 2018 Aralık ayında Karabük'e gelen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na KARDEMİR’den tahsis edilen makam araçlarını haberlerimize konu ederek kamuoyu ile paylaştık.

Biz ne KARDEMİR’in ticari sırlarını yayınladık

Ne kişiler arasındaki gizli konuşmalara yer verdik.

Biz haberciliğimizi yaptık.

Şimdi 10-15 tane ilgili haberlerimize erişim engeli için ilgili mahkemeye müracaat edileceğini veya edildiğini duyuyoruz.

Yaptığımız haberlerin çoğuna yalanlama yapılmadı, yapılsa da daha sonra haberlerimizin doğruluğunu belgelerle kanıtladık.

Şimdi soruyorum size…

İşe alınanların ad-soyadları ve işe alındıkları kısımlara kadar o liste nasıl geçti elimize..?

O skandal rapor nasıl geçti elimize..?

Yönetim Kurulu üyelerinin 70 Bin TL’ye varılan astronomik maaşları genel kurul tutanakları ile ilgili lojistik bilgi desteği nasıl oldu..?

Genel Müdür’ün o Facebook paylaşım ekran görüntüsü nasıl geldi bize..?

2018 Aralık ayında Davutoğlu’na KARDEMİR’in makam araçları, şoförleri ile ilgili tahsis edildiği bilgisi nasıl ulaştı..?

Birileri, birilerini dövmek için bize sopa getirtip, bu sopayı bizim üzerimizde denemeye kalkmasın.

Bize Yönetim Kurulunun içinden belgeleri ve bilgileri

Yönetim Kurulu Üyelerinden başkası verebilir mi?

Nasıl, 2018 yılının Eylül ayında

“KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı değişmeli. Malatya’dan gelip, Karabük’te meydanı boş bulanlara haddini bildirmeliyiz” dediniz ve amacınıza üzerimizden ulaştıysanız, şimdi bizim elimizdeki sopayı, bize sallamanıza seyirci kalmayız.

Ve diyoruz ki…

Söyleyeceğimiz tek söz

Hadi hodri meydan, melek yüzlü beyaz şeytan...

Editör: Haber Merkezi