AK YATIRIM, KARDEMİR’İN İLK TAHVİL İHRACINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ak yatırım

Ak Yatırım, Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (KARDEMİR) özel sektör borçlanma araçları piyasasına ilk adımını atmasına aracılık etti.

KARDEMİR A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, 1998 yılından bu yana Borsa İstanbul'da işlem gören demir çelik sektörünün önde gelen kuruluşu KARDEMİR, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracıyla Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu. ISO 500 listesine göre Türkiye'nin en büyük 50 şirketi arasında bulunan KARDEMİR'in tahvil ihracı 20 Kasım'da gerçekleşti. Şirketin 100.000.000 TL nominal değerdeki 2 yıl vadeli değişken faizli tahvillerine ilişkin satış işlemi, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla başarıyla tamamlandı.

KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yılmaz, KARDEMİR'in sektördeki öncü rolünü bu ihraçla sermaye piyasalarına da taşıdığını belirterek, tahvil ihraçlarına güven ve ilgi gösteren bütün yatırımcılara teşekkür etti.
Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş ise, Türkiye'nin en önemli şirketleri arasında yer alan KARDEMİR'in ilk tahvil ihracına aracılık etmekten ve gelen talepten oldukça memnun olduklarını belirtti. Erdoğmuş, özellikle başta kurumsal yatırımcılar olmak üzere ihraca gösterilen ilginin bundan sonra yapılabilecek yeni ihraçlar açısından da güven verici olduğunu vurguladı.
Editör: Haber Merkezi