Son on yılda evsaflı ürün yatırımına yönelen KARDEMİR A.Ş. milyon dolarlık yatırımlarının devreye girmesi ile birlikte dünya pazarında da önemli yer tutmaya başladı.

Bu yatırımlardan birisi olan Demiryolu rayı üretimi 18-24-36 ve 72 metrelik tek parça boy üretimi ile yıllardır ülkemizde Devlet Demir Yollarının ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, başta İran olmak üzere uluslararası pazarlarda da yerini alıyor.

KARDEMİR ürettiği 72 Metrelik tek parça ray boyutunda dün gerçekleşen ihracat ile ilk defa Avrupa pazarına girmiş oldu.

Karabük’ün özellikle demiryolu malzemeleri konusunda bir başka gözbebeği üreticisi olan Emas Demir Çelik Dış Ticaret A.Ş. uzun yıllardır Avrupalı müşterilerine kendi üretimlerini gönderirken, bu kez KARDEMİR’in 72 Metrelik rayının ihracatını ilk defa Sırbistan’a gerçekleştirdi.

İhracat işlemlerini gerçekleştiren Karabük Gümrük Müşavirliği yetkilileri ise “Bu ihracat bizim içinde anlamlı. İran’a yapılan ilk ihracat beyannamesini de biz gerçekleştirmiş, hatta renkli kopyasını çerçeve yapıp zamanın Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Mutullah Yolbulan’a vermiştik. Şimdi 72 metrelik Avrupa’ya yapılan ilk ihracatın işlemlerini yapmakta bize nasip oldu.” şeklinde, duygularını ifade ettiler.
Editör: Haber Merkezi