KARDEMİR A.Ş’nin 2017 Kasım'ında yapılan seçimli genel kurul sürecinin biraz öncesine gidip hafıza tazelemek gerekirse...

KARDEMİR’in 2000’li yıllardan bu yana yönetiminde yer alan ve hakim hissedar olarak bilinen Yolbulan, Yücel ve Güleç aileleri geçen yıl ki genel kuruldan 4-5 ay önce ciddi bir fikir ayrılığına düşmüşlerdi.

Belirlenecek olan yeni yönetim kurulunda kimin yönetim kurulu başkanı olması noktasında Yolbulan ve Güleç aileleri çok ciddi anlamda karşı karşıya gelmişler ve hatta birbirlerine karşı olan iyi niyetleri neredeyse bitirecek duruma düşmüşlerdi.

Rahmetli Mutullah Yolbulan’dan sonra, Yolbulan’lar yönetim kurulu başkanlığının kendilerinde kalmalarını istiyor, Güleç ailesi ise Kamil Güleç’in artık Yönetim Kurulu Başkanı olmasını istiyordu.

Başta Karabük’ün siyaset büyüyü, devlet adamı Sayın Mehmet Ali Şahin bu sıkıntılı süreçte her ne kadar iki aile arasında uyum sorununun giderilmesi için uğraşsa da bir sonuç alamamıştı.

Kısaca özetlemek gerekirse “süreç böyle yaşanmıştı” desek, bir realitedir.

KARDEMİR A.Ş.’nin 20 yıla yakındır yönetiminde bulunan hakim hissedar iki ailenin arasında yaşanan bu kavga ile genel kurula gidilince, atanan dört bağımsız yönetim kurulunu Ankara belirledi ve ardından da adeta kayyum atanırcasına bağımsız yönetim kurulu üyelerinin içinden olan Ömer Faruk Öz yönetim kurulu başkanı oldu.

Sayın Öz’ün yönetim kurulu başkanlığı ile ilgili deklare ettiği iddia edilen “Sayın Başbakanın talimatı böyle” sözleri de şimdi tartışılır durumda.

Her ne kadar AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Ömer Faruk Öz’e destek verip, “Böyle bir algı oluşturulmadı, Sayın Öz değerli bir partilimizdir” açıklamasını yapsa da, muhatapların konuyu cevapsız bırakmalarından kamuoyunda ki soru işaretleri kalkmadı.

Gelelim içinde bulunduğumuz zaman dilimine…

Genel kurulun üzerinden daha bir yıl geçmeden Güleç ve Yolbulan aileleri, yönetim kurulu başkanı Sayın Ömer Faruk Öz ile ters düştü.

Ailelerin, Öz’ün KARDEMİR’de telafisi mümkün olmayan zararlar oluşturmasının tedirginliğini yaşadıkları, demir çelik sektöründe konuşuluyor.

Bildiğimiz kadarı ile önümüzdeki Kasım ayı bekleniyor.

Kasım ayında bir yılı dolan yönetim kurulu, tekrar kendi arasında görev bölümü yapabilecek zamanı yakalıyor.

Peki şimdi ne olacak?

Kasım ayında Ömer Faruk Öz yönetim kurulu başkanlığı koltuğundan kalkacak mı?

Öz, başkanlığı bırakırsa yerine Yolbulan’lardan mı, Güleç ailesinden mı bir isim başkan olacak?

Yoksa Öz, Külliye’nin desteğini alıp başkanlığını koruyacak mı?

Başkanlığını korursa, 20 yıla yakındır KARDEMİR A.Ş. Yönetimini oluşturan ailelerini acaba neler bekleyecek?

Bekleyip, hep birlikte göreceğiz...

Editör: Haber Merkezi