KARDEMİR A.Ş, Geçtiğimiz hafta 100 kişi civarında yeni işçi alımını İŞ-KUR İl Müdürlüğü üzerinden 6 aylık iş başı eğitim programı kapsamında alımını yapmıştı.

24 Haziran seçimleri arifesinde yapılan işçi alımı duyurusunda Karabüklülerin beklentileri 500 kişi civarındayken, 100 işçi alımı yapıldığının açıklanması ile birlikte AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş nezdinde teşkilatlar tepki göstermişti.

Önümüzdeki günlerde KARDEMİR’in yine aynı sistem üzerinden 50 civarında bir alım daha yapacağı haberleri kamuoyunda yayılmaya başlandı.

OSMAN KAHVECİ, İŞÇİ ALIMINDAN SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ
KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu bu yıl ki alımlar ile ilgili kendi içinden bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Osman Kahveci’yi yetkilendirdiği bilgisi her ne kadar gizli tutulsa da siyasi kulislere sızdı.

AK Parti teşkilatının KARDEMİR’e işe alımlarda verdiği yaklaşık 300 kişilik isim listesinden 7 kişinin yer aldığı haberi ise Parti teşkilatını Karabük’te ciddi zafiyete uğratmıştı.

25 ve 26. Dönem olmak üzere iki dönem AK Parti’den Karabük Milletvekilliği yapan Osman Kahveci’nin ise KARDEMİR’de işçi alımlarından yetkili yönetim kurulu üyesi olduğu bilgisi ise bir kez daha şaşkınlıklara neden oldu.

Şimdi, başta AK Parti olmak üzere siyasi kulislerde Osman Kahveci’nin teşkilatı zor duruma düşüren işçi alımlarında yetkili olmasında çok çeşitli yorumlar yapılıyor.

AK Parti kulislerinde “Eğer Sayın Kahveci KARDEMİR’in işçi alımlarında yetkili yönetim kurulu üyesiyse ve partiyi böyle kötü bir duruma düşüren uygulamalara da göz yumduysa bizim söyleyecek hiçbir şeyimiz yok” şeklinde yorumlar yapılıyor.