HAKSIZ REKABET SORUŞTURMASI İLE İLGİLİ GÜNDEME GELEN KARDEMİR'DEN AÇIKLAMA

KARDMMMV

Kardemir'le ilgili gün içerisinde basında yer alan "Haksız rekabet soruşturmasının Danıştay kararı ile yeniden açılmasına" yönelik haberler üzerine Kardemir'den bir açıklama yapıldı.

Kardemir'in  Özel Durum Açıklaması ile Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilen Rekabet Soruşturması hakkında kaleme alınan açıklama ise şu şekilde;

Daha önce Rekabet Kurumu’na yapılan bir şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada, Kardemir Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş., Çağ Çelik Demir Çelik Endüstri A.Ş., Çelsantaş Çelik Mamulleri San. ve Tic. A.Ş., Yolbulan Demir San. ve Tic. A.Ş., Yolbulanlar Nak. ve Tic. A.Ş.’nin Demir - Çelik piyasasındaki faaliyetleri incelenmiş, Rekabet Kurulu’nca 27.01.2011 tarihinde şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verilmiştir.

Ancak, anılan Kurul kararının Danıştay 13. Dairesinin 22.03.2016 tarihli kararı ile iptal edilmesi üzerine, doğal olarak Rekabet Kurulu da 18.08.2016 tarihli toplantısında Kardemir Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş., Çağ Çelik Demir Çelik Endüstri A.Ş., Çelsantaş Çelik Mamulleri San. ve Tic. A.Ş., Yolbulan Demir San. ve Tic. A.Ş., Yolbulanlar Nak. ve Tic. A.Ş. hakkında rekabet soruşturması yapılmasına karar vermiştir. Kamuoyunca da yakından bilindiği üzere Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin 4054 Sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmemektedir. Aksine yorumlar hatalı ve haksız olduğu kadar hukuka da aykırılık arz edecektir. Gerekli işlemler hukuki mevzuat çerçevesinde Rekabet Kurulu ve şirketimiz tarafından yürütülmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuya duyurulacaktır.

Saygılarımızla