Kardemir, iki yeni çevre yatırımının daha ihalesini tamamlayarak yüklenici firmasını belirledi. Kardemir Yönetim Kurulunun 26.12.2017 tarihli toplantısında alınan karar ile Genel Müdürlük'te verilen yetki doğrultusunda “Yüksek Fırınlar Bölgesi Tozsuzlaştırma Sistemleri ve Kömür Kırıcı Dairesi Tozsuzlaştırma Sistemi” ihalesi tamamlandı.

KARDEMİR'den yapılan açıklamada, “Yüksek Fırınlar Bölgesi Tozsuzlaştırma Sistemleri” ihalesine en uygun teklifi veren TERMO Makine San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri ile Kardemir Satınalma Müdürlüğünde yapılan görüşmeler sonucunda taraflar arasında teknik ve ticari anlaşma sağlandı. Anlaşma sonrasında hazırlanan protokole ise Şirketimiz adına Genel Müdür Ercüment ÜNAL imza koyarken, yüklenici TERMO Makine San. ve Tic. A.Ş. adına ise firma Genel Müdürü Mahir BAYTÜRE protokolü imzaladı." ifadelerine yer verildi.

Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Ünal yaptığı açıklamada, yapılan ihalenin hem taraflar hem de Karabük için hayırlı olmasını dilediklerini belirterek, "Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarla hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğümüze hem de Belediye Başkanlığımıza çevre yatırımlarımız ile ilgili taahhütlerde bulunmuş ve başlıca Sinter, Kok, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane bölgelerinde yapılacak olan çevre yatırımlarının ihalelerinin hızla sonuçlandırılarak yatırımlara başlanacağını ve 2018 yılsonunda yaklaşık 193 Milyon TL tutarındaki çevre yatırımlarının tamamlanacağını ifade etmiştik. Yine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ceylan’a da yapılacak olan çevre yatırımlarımız hakkında bilgi vermiş, Karabük Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze de Çevre İlerleme Raporumuzu sunmuştuk.

Önceki gün toplanan Yönetim Kurulumuzun Genel Müdürlüğümüze vermiş olduğu yetki doğrultusunda, en önemli çevre yatırımlarımızdan birisinin daha ihalesini tamamlayarak yüklenici firmasını belirlemiş bulunuyoruz. Yüksek Fırınlar Bölgesi Tozsuzlaştırma Sistemlerini TERMO Makine firmasına ihale ettik. Firma hızla yatırım sürecine başlayacak. Bu yatırım 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Hem taraflar için hem de Karabük’ümüz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, Kömür Kırıcı Dairesi Tozsuzlaştırma Sistemi ihalesini de sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bu çevre yatırımımız da Enveks Pazarlama ve Toz İndirgeme Sistemleri Şirketine ihale edilmiştir. Yine, Yönetim Kurulumuzda Sinter 1-2 ve 3 Makinelerinin Baca Gazı Desülfürizasyon Tesisleri ile ilgili olarak ta Genel Müdürlüğümüz yetkilendirilmiştir.

Ayrıca, Haziran ayında kamuoyuna açıkladığımız ve yüklenici firması ALFER Mühendislik olan Sinter
Fabrikası Muhtelif Noktalara Toz Toplama ve Tozsuzlaştırma Sistemleri Kurulması işi ile Ekim ayında
ihalesini gerçekleştirdiğimiz “Çelikhane Konverter ve Maden Çukurları Toz Toplama Sistemi” çevre
yatırımlarımız da devam etmektedir. Bilindiği gibi çevre yatırımı taahhütlerimiz arasında bulunan Kireç Fabrikası Tozsuzlaştırma Sistemi bu yıl Haziran ayında tamamlanarak devreye alınmış, yine taahhütlerimiz arasında olan Sinter 1 ve Sinter 2 Makinelerinin ESP’lerinin Bakımı, Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi Online İstasyonunun
Yenilenmesi de tamamlamıştı. Şirketimizde halen Biyolojik Arıtma Tesisi İyileştirilmesi, Kırma Eleme Tesisleri Toz Toplama Sistemleri ile partikül madde konsantrasyonunun düşürülmesi amacıyla fabrika sahası içerisinde
bulunan ana güzergâhtaki yolların betonlanması yatırımları ise devam etmektedir.

Şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ÖNCE İNSAN, ÖNCE ÇEVRE bilinci ile hareket
etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi