Kardemir’in bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Güleçlere suç duyurusu kararı alındı.

Kardemir tarafından KAP’a bugün yapılan yayınlanan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi;

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 17.12.2019 tarihli toplantısında;

“Şirketimiz hisse senetlerini uhdesinde bulunduran bağlı ortaklıklarımız Karçel  A.Ş. ve Kardökmak A.Ş. ile Çağ Çelik A.Ş. arasında 2017 yılının Temmuz ayında gerçekleşen hisse senedi işlemleri ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz Kamil GÜLEÇ ve Hüseyin Çağrı GÜLEÇ hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.”

GÜLEÇLER 2017'DE HİSSE TAKASI YAPMIŞTI

2017 Kasımda gerçekleştirilen  KARDEMİR A.ş.'nin seçimli genel kurulu öncesi aynı zamanda KARDEMİR yönetiminde bulunan Kamil Güleç ve oğlu Çağrı Güleç sahibi olduğu ÇAĞ Çelik A.Ş.'nin elinde bulunan KARDEMİR A ve D grubu hisselerin KARÇEL ile KARDÖKMAK'taki B grubu hisselerle takas yapmışlardı. Gerçekleştirilen bu takas sonrası KARDEMİR'in yan şirketleri olan KARÇEL ve KARDÖKMAK A.Ş.'ye 10 milyon TL civarında vergi yükü doğmuştu.

Güleçlerin yönetim kurulu kararı olmadan yaptığı bu hisse takası şimdi SPK ve cumhuriyet başsavcısına suç duyurusuna sebep oldu.

KARDÖKMAK AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞADİ YOLBULAN OLDU

KARDEMİR'de 2 gündür süren yönetim kurulu toplantılarında radikal kararlar alındı.

Uzun yıllardır KARDÖKMAK A.Ş.'nin yönetim kurulu başkalığı görevini yürüten Kamil Güleç şirket yönetiminin kararı ile görevinden alınarak KARDEMİR A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mustafa Yolbulan'ın kardeşi İlyas Şadi Yolbulan KARDÖKMAK A.Ş. yönetim kurulu başkanlığına getirildi.
Editör: Haber Merkezi