KARDEMİR A.Ş ile Öz Çelik İş Sendikası arasında sendika üyesi çalışanları kapsayan 14. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor.

2019 – 2020 yıllarını kapsayan sendika ile işveren arasındaki ki 14. Dönem TİS görüşmelerinin ilk etapta sosyal hakları içeren maddelerin görüşüleceği belirtiliyor.

Öz Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi tarafından yapılacak olan TİS görüşmelerinde, ücret zamlarını içeren maddelerin ise genel merkez yöneticileri tarafından yapılacağı ifade ediliyor.

KARDEMİR İŞÇİSİNİN ZAM BEKLENTİSİNİ SENDİKA ALABİLECEK Mİ?

İlk altı ay, ikinci altı ay ve üçüncü, dördüncü altı ay olarak toplamda dört dönemde maaş zamlarının belirleneceği KARDEMİR ve Öz Çelik İş Sendikası arasındaki TİS görüşmelerinde işçilerin beklentileri bir hayli yüksek.

KARDEMİR işçisi özellikle %20 enflasyon farkının yanı sıra, %30 zam farkı olmak üzere, toplamda ilk altı ay %50 zam beklentisi içinde. Öz Çelik İş Sendikası bu beklentiyi karşılayabilecek bir zam alabilecek mi?

KADEMELER NE ZAMAN VERİLECEK?

KARDEMİR A.Ş’de çalışan işçilere normalde yılbaşından önce verilmesi gereken kademeler ile ilgili çalışmalarının 14. Dönem TİS görüşmelerine paralel olarak devam ettiği bilgisi verildi. 9., 10. ve 14. Kademede çalışan işçilerin kademe artışlarının da birkaç ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

2015 yılı ve sonrasında işe başlayanlar, KARDEMİR iş sözleşmesi gereği 5 yılı doldurduktan sonra kademe alabiliyorlar.
Editör: Haber Merkezi