KARDEMİR A.Ş’de 01 Ocak 2019- 31 Aralık 2020 tarihlerini kapsayacak olan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri sonucunda Kardemir’de çalışan işçilerin ücretlerine birinci altı ay için en düşük zam yüzde 22, en yüksek zam yüzde 31 olarak belirlendi.

İkinci, üçüncü ve dördüncü altı aylık dilimlerde de enflasyon + 1 olarak zam artışı yapılacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde 2010 yılında işe giren işçilerin tamamı 10’uncu kademeye çıkartılacak.

Toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlanması nedeniyle bugün KARDEMİR Haddehane Meydanında işçileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İşçileri bilgilendirme toplantısında alınan ücretleri Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci açıkladı.

Genel Başkan Değirmenci “En kolay ve en güzel toplu sözleşmelerden birini imzaladıklarını belirtti.  1 Ocak 2019 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasını kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri sonucunda en düşük yüzde 22, en yüksek yüzde 31 maaşlara zam yapılırken, birinci yıl ikinci altı ay enflasyon farkı+1, ikinci yıl birinci altı ay enflasyon farkı+1, ikinci yıl altıncı ay enflasyon farkı+1 olmak üzere 2 yıl sonunda en düşük zam yüzde 48, en yüksek zam ise yüzde 61.5 olarak belirlendi. Yine toplu sözleşme görüşmeleri sonucu 15 yılını dolduran işçilere her ay brüt 400 TL katkı payı verilecek. Kardemir’de çalışan ve kademesi 9 olan tüm işçilerin kademeleri 10’a çıkartılacak” dedi.