KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantılarında gizli ses kaydı yapıldığı iddiaları var.

KARDEMİR’in İstanbul’da ve Karabük’te ayda bir veya iki yaptığı Yönetim Kurulu toplantılarının birileri tarafından uzun süredir gizli ses kaydı yapıldığı söylentileri herkesi rahatsız etti.

Hisselerinin tamamı Borsa’da işlem gören ve SPK’ya (Sermaye Piyasası Kurulu) bağlı olan KARDEMİR gibi Türkiye’nin en önemli çelik üreticileri arasında yer alan bir şirketin karar mekanizması olan en üst yönetiminde gizli ses kayıtları alındığı ve hatta bu ses kayıtlarının arşiv yapıldığı iddiaları tüm yönetim kurulu üyelerini son derece rahatsız etti.

Şirketin yıl içindeki yatırımlarının şekillendiği ve her türlü ticari faaliyetler ile ilgili kararların alındığı Yönetim Kurulu Toplantılarının gizli ses kaydı iddiaları ile ilgili “Amaç ne? Neden böyle gizli ses kaydı alınma yoluna gidildi ve doğruysa iddia edilen bu ses kayıtları nerede, ne amaçla kullanılacak, nerelere verilecek?” soruları sorulmaya başlandı.

4 Bağımsız ile birlikte, 11 Yönetim Kurulu üyesinin bulunduğu KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantılarının, sadece üyelerin katılımı ile gerçekleştiği vurgulanırken, “Gizli ses kayıtları alanın yönetim içinden mi?” sorusunun cevabı merak ediliyor.
Editör: Haber Merkezi