KARDEMİR A.Ş’YE CEVHER TEMİN EDEN MUSEVİ İŞADAMININ ÜRÜNÜ KARABÜK’TE SAHALADIĞI VE KALİTESİZ MALZEME KARIŞIMLARI SONRASI VERDİĞİ İDDİALARI GÜNDEMDE.

Musevi işadamı Nesim Funes tarafından temin edilen cevherin aslında Türkiye'nin muhtelif yerlerinden getirilen demir cevherinin Karabük’te KARDEMİR A.Ş Yönetiminde bulunan şirkete ait bir stok sahasında harmanlandığı ve KARDEMİR’E teslim edilmesi birçok iddiayı da gündeme taşıdı.

Musevi işadamı Nesim Funes KARDEMİR'e üretim aşamasında kullanılan cevher satışında bulunuyor.

Musevi işadamı Nesim Funes'in temin ettiği cevheri aynı zamanda KARDEMİR A.Ş Yönetiminde bulunan bir şirkete ait sahaya taşıyarak, harmanlama işleminin gerçekleştirdiği ve ardından KARDEMİR'e sattığı iddiaları kafalarda soru işareti bırakıyor. Konuya yakın kaynaklar, “Aslında buraya kadar olanlar normal gibi görünse de, ortaya atılan bir takım iddialar akıllarda soru işareti uyandırıyor.” diyorlar.

Nesim Funes'in getirdiği cevherin Karabük’te bir stok alanı kiralaması ve depolama sonrası harmanlaması, sahadan stoklama şekli ve teslimat şekilleri çeşitli rant iddialarını ortaya çıkarıyor.

Balıkesir'den getirilen, ekonomik değeri sıfıra yakın olan ve kalitesiz krom maden atıkları ile yüksek fırın için bir hayli zararlı kabul edilen Perliti adı verilen malzeme ile karıştırıldığı, ayrıca bazı haddehanelerden temin edilen tufal denilen demir tozunun da bu karışıma eklendiği iddiaları KARDEMİR A.Ş alımında şüpheler oluşturmaya başladı.

Öte yandan yine Funes'in de temin ettiği diğer malzemeler ile birlikte ortaya çıkarılan harmanlanan malzeme, KARDEMİR’in üretimindeki gerekli şartları sağlıyor mu?

Harmanlama ve depolama alanının sahibi olan ve aynı zamanda KARDEMİR Yönetiminde bulunan şirket yetkilileri bu iddiaların neresinde yer alıyor.

Demir Çelik Sektöründe konuyu bilenler “Demir çelik üretiminde kalitesiz olduğu iddia edilen bu harmanlanmış cevher malzemesi, KARDEMİR'e kimler tarafından yerleştirilen malzeme kabul elemanlarınca içeri alınıyor?” şeklinde ayrı iddiaları gündeme taşıyorlar.

Kongre sürecindeki KARDEMİR A.Ş. için tüm bu sorular cevap beklerken, şirket menfaatleri açısından ise önem taşıyor.
Editör: Haber Merkezi