KARDEMİR A.Ş’NİN SATIŞ POLİTİKALARINDA MÜŞTERİLERİ ARASINDA HAKSIZ REKABETE YOL AÇAN UYGULAMALAR YAPTIĞI İDDİALARI GÜNDEMDE

ŞİRKET YÖNETİCİLERİ, KARDEMİR İLE HALA TİCARİ YASAKLI VE MAHKEMEYE İTİRAZLARI DA REDDEDİLDİ



KARDEMİR A.Ş 25.12 .2017 tarihinde yaptığı profil satış kampanyasında, müşterilerin 45 gün içinde sipariş aldıkları malları sevkiyat yapmaları dahilinde yüzde bir, yüzde iki gibi prim esaslı iskonto yapmıştı.

KARDEMİR yönetimine yakın bazı şirketlerin yaptıkları profil bağlantılarını süresi içinde sevkiyatını gerçekleştiremediklerinden 20 gün daha uzatıldığı iddiaları müşteriler arasında rahatsızlık oluşturdu.

KARDEMİR A.Ş’nin müşterileri kampanya süresi içinde kendi aldıkları profillerin sevkiyatlarını gerçekleştirmelerine rağmen süreyi son gün uzatmalarından haksız bir rekabet doğduğunu öne sürüyorlar.

KARDEMİR A.Ş müşterileri prim esaslı bu tür süreli kampanyalarda son gün uzatma yapılmamasını istiyorlar.

KARDEMİR YÖNETİMİ TİCARİ YASAKLI VE MAHKEMEYE İTİRAZLARI RED EDİLDİ.

KARDEMİR A.Ş Yönetiminin mali genel kurulda şirketle ticaret yapma müsaadeleri, itiraz üzerine Karabük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 27.02.2017 tarihinde Yürütmeyi Durdurma kararı ile iptal edilmişti.

Yönetimi oluşturan şirketlerin aynı mahkemeye itirazları yine ret edildi.

KARDEMİR A.Ş Yönetimi, KARDEMİR ile kendi şirketlerinin ve ilişikli şirketlerinin ticaret yapabilmeleri için bu ayın sonunda yapılacak olan mali genel kurulda yine ticaret yapma müsaadeleri almaları gerekiyor.