KARDEMİR A.Ş. Yönetimini 20 yıla yakındır oluşturan hakim hissedar aileler olan Yolbulan’lar ve Güleç’ler arasında başlayan perde arkasındaki kavga rahmetli Mutullah Yolbulan’ın vefatının hemen ardından perde önüne taşınmıştı.

2017 Kasımında yapılan Genel Kurul’da bağımsız yöneticilerin belirlenmesinde alevlenen iki aile arasındaki kavgaya Devlet ‘dur’ demiş ve bağımsız yöneticileri Ankara belirlemişti.

Bir yıl aradan sonra Ömer Faruk Öz’ün Yönetim Kurulu Başkanlığının oylaması ile Kamil Güleç ve Mustafa Yolbulan Yönetim Kurulu Başkan Adayı olmuş ve Kamil Güleç son dakika da bağımsızların desteğini alarak KARDEMİR A.Ş’ye yönetim Kurulu Başkanı olmuştu.

Yaklaşık üç yıldır Mustafa Yolbulan ile Kamil Güleç ve oğul Çağrı Güleç arasındaki kavga şimdi yine kendini gösterdi.

Mustafa Yolbulan’ın Amerika’daki oğlunun ve ortağının uzun yıllardır Avusturalya’dan KARDEMİR’e temin ettikleri kömür’ün analiz raporlarındaki bazı değerlerin tutmadığı iddiası ile Koordinatör Müdür Ahmet Aycan ile Kok Fabrikaları Müdürü Mehmet Aguş’un hesapları kesildi.

Edinilen bilgilere göre, uzun yıllardır Yolbulan’lar tarafından KARDEMİR’e Avuturalya’dan ithal edilen kömürün en önemli iki değeri olan kalori ve kül oranı tutmasına rağmen, çok önem arz etmeyen Alkali oranını tutmadığı için ve buna göz yumdukları gerekçesi ile bizzat Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’in talimatı ile Ahmet Aycan ile Mehmet Aguş’un iş akitleri fesih edildi. Satın alma Müdürü ile bazı ilgili müdürler hakkında da soruşturma başlatıldı.

Özellikle Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Güleç’in, Mustafa Yolbulan’a karşı bir darbe indirmek için böyle bir operasyonu yaptığı iddiaları konuşulurken, Yolbulan’lar da Güleç’lerin ilişkili olduğu KARDEMİR’e verilen cevherleri büyüteç altına aldığı söyleniyor.

Kamil Güleç ve oğul Çağrı Güleç ile Mustafa Yolbulan arasındaki bu kavganın, artık ticari darbelere kadar ulaşmasına da kamuoyu şahit oluyor.