KARDEMİR A.Ş. Seçimli Genel Kurulu 1 Kasım Çarşamba günü yapılacak. Ancak seçimler öncesi Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK)  ve Karabük Ticaret İl Müdürlüğü'ne çok ciddi bir itiraz başvurusunun yapıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre 1 Kasım Çarşamba günü yapılacak KARDEMİR Seçimli Genel Kurulu'nda Güleç Ailesinin B grubundan seçilecek olan iki yönetim kurulu üyeliğini garantiye alabilmek için KARDEMİR'in  %99,9 paya sahip olduğu KARÇEL ve KARDÖKMAK'a kayıtlı bulunan 30 milyon lot civarındaki KRDM B gurubu hisselerini kendi imzası ile yine yönetim kurulu başkanı olduğu Çağ Çelik şirketine virman yaptığı, bu arada Çağ Çelik şirketinde bulunan A ve D gurubu hisselerini de iade olarak KARÇEL ve KARDÖKMAK'A virman yaptığı iddia edildi.

Gerçekleşen bu işlemlerin hiçbirinin KARDEMİR ve bağlı ortaklığı bulunan bu şirketlerin Yönetim Kurullarında onaylanmamasının yanı sıra SPK'ya bildirim yapılmadığı, dolayısıyla da Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamasının yapılmadığı iddiaları kongre öncesi yeni bir krizin daha ortaya çıkmasına neden oldu.

Skandal olarak değerlendirilen gelişmelerin ardından konunun ilgili kurumlara aktarıldığı ve değerlendirildiği belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından kongre öncesi nihai bir kararın verilmesi beklenirken, B Grubu üzerinden gelecek bu iki koltuğun böylesine büyük bir usulsüzlük yapılacak kadar neden kıymetli olduğu sorusunu da gündeme taşıdı.

Konuya yakın kaynaklar, KARÇEL ve KARDÖKMAK ana tüzüğüne aykırı bu virman işleminin sonucunda KARDEMİR Yönetim Kurulu'ndaki bazı üyelerce Ticaret İl Müdürlüğü'ne gerekli itirazların yapıldığı ve aynı zamanda SPK'ya virman yapılan bu hisselerin KARDEMİR Genel Kurulu'nda kullanılmasının bloke edilerek engellenmesi konusunda resmi şikayet ve ihbarda bulunulduğu belirtiliyor.