KARDEMİR A.Ş.'de Ağustos ayı içinde yapılması gereken seçimli genel kurulunun bağımsız üyelerin belirlenememesi nedeni ile ileri bir tarihe ötelenmişti.

Bağımsız üyelerin SPK tarafından bugün netleştiği belirtilirken 4 kişilik liste şu isimlerden oluştu;

Bülent Gedikli, Şamil Ayrım, Ömer Faruk Öz, Mehmet Erdoğan

SPK'nın Kardemir'e bu isimleri bildirmesinin ardından 3 aydır yapılamayan Genel Kurul'un 1 ay içerisinde yapması bekleniyor.

Üyelerin tahsil ve Demir Çelik dünyası ile olan yakınlıkları dikkat çekerken kısa özgeçmişleri ise şu şekilde;

Bülent Gedikli

27 Temmuz 1964'de Trabzon'da doğumlu olup, halen yeminli Mali Müşavirlik yapmaktadır.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitiren Gedili, Yüksek lisansını ABD Northeastern Üniversitesi Para Banka Bölümü'nde; doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat politikaları alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığı'nda Maliye Müfettişliği ve Başmüfettişliği ve Bakan Özel Danışmanlığı yanı sıra Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Gedikli, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesidir.

22. Dönem Ankara Milletvekili. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Gedikli, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Şamil Ayrım

KARS / 1950 doğumlu olan ve  İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi - İngilizce - Gemi İnşa ve Makine Yüksek Mühendisi olan Ayrım,  Türkiye Gemi Sanayii A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığıı, Deniz Nakliyat T.A.Ş. Genel Müdür Danışmanlığı - 20.  Dönem Iğdır, 21. Dönem İstanbul Milletvekiliği yapmış olup evli, 2 Çocuk babasıdır.

Ömer Faruk Öz

5 Ekim 1966'da Malatya Pütürge'de doğumlu olup,AÜ İşletme Fakültesi mezunudur.Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde tamamlayan Öz, Köy Hizmetleri'nde Şube Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü'nde Hesap İşleri Müdürü, Personel ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2004'te İstanbul Fatih Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek, Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

İstanbul Belediyesi'ne bağlı İktisadi Teşekküllerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Mahalli İdareler İşveren Sendikası Denetim Kurulu Üyeliği, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kurucu Üyeliği görevlerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kürek Federasyonu ve Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Öz, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerinde AKP'den Malatya milletvekili seçilmiştir.

Mehmet Erdoğan

Veteriner hekim, siyaset adamı, milletvekili. 7 Nisan 1966’da Adıyaman'ın Besni ilçesinde doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Saniye’dir.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdikten sonra Besni Belediyesinde veteriner hekim olarak çalıştı. Ak Parti'den 23. ve 24. Dönemde Adıyaman Milletvekili seçildi. 23. Dönem Türkiye - Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Erdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Editör: Haber Merkezi