KARDEMİR A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Şamil Ayrım, İstanbul 3. Bölge'den 24 Haziran seçimlerin AK Parti Milletvekili olarak seçildi ve KARDEMİR’deki yeri boşaldı.

Şamil Ayrım’dan boşalan KARDEMİR A.Ş’nin Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) bağlı bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Temmuz ayı içinde atama yapılacak. KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun birkaç hafta içinde yeni yönetim kurulu üyesi için SPK’ya  bir isim vermesi bekleniyor.

Milletvekili olan Şamil Ayrım’dan boşalan üyeliğe ise Osman Kahveci ve Burhanettin Uysal gibi isimler konuşulurken, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de ismi geçiyor.

KARDEMİR A.Ş’ye atanan dört bağımsız yönetim kurulu üyelerinden en az bir tanesinin MHP kanadının vereceği ismin olması gerektiği ise daha önceki aylarda MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar tarafından gündeme getirilmişti.

MHP İl Başkanı Kar’ın, KARDEMİR A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği ile ilgili konuyu Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye önceki aylarda taşıdığı da bilinmekte.

Devlet Bahçeli’nin KARDEMİR A.Ş’nin bağımsız üye konusunda MHP’yi temsilen bir ismin olmasına sıcak baktığı, bu süreç doğrultusunda hem Karabük şehrini temsilen, hem de MHP’yi temsilen Rafet Vergili isminin uygun olduğu görüşü ifade ediliyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Vergili’nin, bağımsız yönetim kurulu üyeliğine şimdilik karar vermediği de biliniyor.

Editör: Haber Merkezi