KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin ve özellikle bağımsız üyeler olan AK Parti eski milletvekillerinin 'Huzur Hakkı' adı altında, yan şirketler ile birlikte aylık 70 Bin TL'ye varan maaş almaları KARDEMİR hissedarlarının tepkisini çekerken, kamuoyunda da büyük yankı oluşturmuştu.

KARDEMİR'de günlük harcırahlar ile 50 Bin TL, KARÇEL ve KARDÖKMAK A.Ş gibi yan şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerinden 10'ar Bin TL den, 20 Bin TL olmak üzere toplamda aylık 70 Bin TL civarında maaş alan yönetim kurulu üyeleri, "maaş artışlarını biz yapmıyoruz" şeklinde açıklama yapmalarına rağmen direkt ve dolaylı kendilerinin yaptıkları ortaya çıkmıştı.

KARADEMİR yönetimi ayda 70 Bin TL, yılda toplamda 840 Bin TL maaş alırken, KARDEMİR gibi cevherden üretim yapan entegre tesis ERDEMİR ve İSDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyelerinin aldıkları maaşlar ise KARDEMİR Yönetim Kurulu üyelerine ödenen para karşısında bahşiş gibi kalıyor.

ERDEMİR VE İSDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BAKIN NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

ERDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri 4 Bin TL maaş alırken, bağımsız üyeler ise 8 Bin 800 TL aylık maaş alıyor.

Hele İSDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri ise 3 Bin 350 TL gibi komik bir rakam alıyor.

KARDEMİR Yöneticilerini yıllık toplamda 840 Bin TL toplam maaş aldıkları yerde, ERDEMİR A.Ş'deki bağımsızlar yılda ortalama 100 Bin TL toplam maaş alıyorlar.

İSDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri ise yılda 40 Bin TL maaş alıyor.

Şimdi başta KARDEMİR hissedarları ve çalışanları olmak üzere tüm kamuoyuna soruyoruz; Yılda 840 Bin TL gibi astronomik para KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyelerinin yanında, ERDEMİR ve İSDEMİR Yöneticilerinin yılda  aldıkları 100 Bin ve 40 Bin TL maaşlar ne oluyor?

Takdiri ve yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

İşte bilanço alıntıları ile Erdemir ve İsdemir'de yönetim kurulu üyelerine ödenen ücretler;