KARDEMİR A.Ş.’ye bağımsız üye olarak atanan ve “Başbakanın talimatı” diyerek Yönetim Kurulu Başkanı olan, Ömer Faruk Öz, göreve gelir gelmez şirkete dört danışman almıştı.

Öz, geçtiğimiz Haziran ayında sözleşmeli olarak KARDEMİR’e aldığı bu danışmanlara şimdi yöneticilik kadrosu istiyor.

Kendi görevi sonlandığı zaman, sözleşmeli danışmanların da görev süresinin bitmemesi için KARDEMİR’den dört danışmanına kadro almaya çalışan Ömer Faruk Öz’ün bu girişimi “KARDEMİR, Ömer Faruk Öz’ün çiftliği mi” şeklinde yorumlanarak tepki gördü.

Yönetim kurulu Başkanı yetkisini kullanarak sözleşmeli aldığı danışmanlara, yönetici kadrosu alabilmesi için Yönetim Kurulu kararı gerekiyor.

KARDEMİR A.Ş. Yönetiminin çoğunluğu da şehirde gösterilen tepkiler nedeniyle böyle bir tasarrufa onay vermeyecekleri ifade ediliyor.

Hatta Öz’ün KARDEMİR’e danışman olarak aldıklarından, Adnan Şahin’in İstanbul Belbim Genel Müdürü iken sevgilisi ile birlikte fotoğrafları basında yayınlanınca görevden alındığı ortaya çıkmıştı.

Bir derenin içinde, sevgilisi kucağında fotoğrafların Karabük basınında da yer alması tepkilere yol açmıştı. Öz’ün şimdi bu danışmanlara KARDEMİR’de yönetici kadrosu alma peşinde olması, tepkilerin daha da büyüyeceğini gösteriyor.

Öte yandan KARDEMİR’e danışman olarak alınanların, İstanbul bürosunda durmaları ve Karabük’e hiç gelmemeleri ise dikkatleri çeken ve eleştirilere neden olan ayrı bir husus.

ÖMER FARUK ÖZ KASIM AYINDA GÖREVİ BIRAKIYOR MU?

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kuruluna hükümet tarafından atanan dört bağımsız üyeden biri olan Ömer Faruk Öz, “Başbakanın talimatı ile Yönetim kurulu Başkanlığına adayım” demişti ve KARDEMİR Yönetimi de bu talimata uyarak Öz’ü Başkan yapmıştı.

Bir yıl önce dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın böyle bir talimat vermediği ortaya çıkmış ve Öz’ün Başbakanlık Özel Kalem ile böyle bir algı operasyonu yaptığı iddiaları kamuoyuna yansımıştı.

Demir Çelik sektörü ile ilgili hiçbir teknik bilgisi olmayan Öz’ün, birçok uygulamaları ve çıkışları tepkiyle karşılanmış, Karabük’te kendisi ile ilgili bir antipati oluşmuştu.

Önümüzdeki Kasım ayında bir yılını dolduran KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu isterse kendi arasında tekrar görev dağılımı yapabilecek. Önümüzdeki Kasım ayında yapılacak olan Yönetim Kurulu Toplantısında yeni görev dağılımına gidileceği ve Ömer Faruk Öz’ün de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakacağı konuşuluyor.
Editör: Haber Merkezi