Mali ve idari krizlerin yaşandığı Kardemir Karabükspor'da Hikmet Feridun Tankut başkanlığındaki kulüp yönetimi istifa ettiğini açıkladı.

Sportif başarısızlıklarıyla 2017-2018 sezonunda Süper Lig mücadelesini sürdüren Kardemir Karabükspor yönetimi, Demir Grup Sivaspor mağlubiyetinin ardından olağanüstü genel kurul kararı aldığını açıklanmış, kulüp içerisindeki mali kriz bir süre kamuoyu tarafından tartışılmıştı.

Gelecek hafta Pazartesi günü yapılmak üzere olağanüstü kongre sürecine girilen Kardemir Karabükspor'da basına yapılan açıklamaya göre mevcut yönetim istifa etti.

2015 yılından takımı 1. Ligden teslim alan Başkan Feridun Tankut yaptığı açıklamada, "49 yıllık Karabükspor tarihinin 13 buçuk yıllık döneminde Kulüp Başkanlığı görevi yaptım. Bu dönemlerde ve son olarak göreve geldiğim tarihten bu güne kadar Karabükspor'un menfaati doğrultusunda hareket ettim. Karabükspor'a zarar verecek kararlar ve uygulamalardan hep uzak durdum. Bugün de aynı his ve düşüncelerle çok sevdiğimiz ve büyük emek verdiğimiz Karabükspor'un ekonomik anlamda önünü açmak, bu süreçten zarar görmesini engellemek için yönetim kurulu olarak istifa ediyoruz." ifadelerini kullandı.