Kademe artışı bekleyen KARDEMİR İşçisi, kademe düşüşü de yaşayabilir


KARDEMİR A.Ş.’de bir taraftan Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri devam, diğer taraftan ise işçilerin kademe artışları ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Öz Çelik İş Sendikası ile KARDEMİR A.Ş. arasında devam eden 14. Dönem TİS görüşmelerine paralel olarak süren işçilerin kademe artışları ile ilgili çalışmalar daha neticelenmedi.

Sendika yetkililerinin, kademe çalışmalarının TİS görüşmeleri ile bir alakası olmadığını ve TİS görüşmelerinden önce sonuçlanacağını belirtmelerine rağmen, hala kademelerin belirlenmemesi çalışanları tedirgin ediyor.

TİS Görüşmelerindeki bahsedilen ücret artışlarından memnun olmayan Çelik işçisini şimdi de kademe tedirginliği sarmaya başladı.

İddialara göre KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’in “Her işçiye kademe artışı olmayabilir, hatta işçilerin sergilediği performansa göre kademe artışı değil, kademe düşüşü bile yapılabilir.” Şeklinde ifadeleri, çalışanları ikinci bir hayal kırıklığının eşiğine getirdi.

Dönem TİS görüşmelerinde beklentilerinin çok altında zam alacaklarını tahmin eden KARDEMİR İşçisini, şimdi de. 14.  kademe artışı alamayacağı ya da kademe düşüşü yaşayacağı endişesi sarmaya başladı.

Konuyla ilgili Öz Çelik İş Sendikasının da hiçbir açıklamalarda bulunmaması işçiler arasında tedirginliği daha da arttırıyor.
Editör: Haber Merkezi