KARDEMİR A.Ş.’de 3 vardiya üzerinden çalışan ve Yenice ile Eskipazar ilçesinde ikamet eden işçilerin servis çilesinin son bulmasını bekleniyor. Uzun süredir kendi kiraladıkları araçlara fabrika içerisine kadar gidebilen işçiler yönetimin aldığı karar ile bu araçlarla artık fabrika içerisine kadar giremiyor.

Geçtiğimiz haftalarda gece vardiyasında servis aracının freninin boşalması sonucu meydana gelen kazada üç işçi ve servis şoförü hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu elim kaza sonucu gözler fabrika içinde çalışan servis araçlarına çevrilirken, uzun yıllardır servis aracı verilmediğinden dolayı Yenice ve Eskipazar ilçesinden işçiler kendi kiraladıkları araçlarla fabrikaya gelmek zorunda kalıyor.

Yenice’den yaklaşık 65 işçi ilçeye servis araçlarının yönetim kararı ile geçmiş yıllarda kaldırıldığını dikkat çekerek, “ Yenice’ye servis araç hizmeti daha önceki yıllarda kaldırıldı. Seçim zamanı bazen ara ara servis hizmeti geçici olarak sağlanıyor ama kalıcı değil. Üç vardiya üzerinden çalışan yaklaşık 65 kişi olarak bizler servis araçlarımızı ücretini kendimiz ödeyerek tuttuk. Düne kadar bu araçlar bizler fabrika içerisine kadar bırakıyordu ancak şimdi bu araçların içeriye girişleri de durduruldu. Aynı durumda Eskipazar’dan gelen işçilerimizde var. Onlarda biz gibi aynı sıkıntıyı çekiyor. Bizler Eskipazar ve Yeniceli işçiler olarak ilçe merkezlerinden kalkacak şekilde servis istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi