KARDEMİR YÖNETİMİNİN 2011 VE 2013 TİCARET MÜSAADESİNİN İPTALİNİ YARGITAY ONADI

KARDEMİR YÖNETİMİ, ŞİMDİ MİLYONLARCA DOLAR PARAYI GERİ ÖDEYECEKLER

2014 VE 2015 TİCARET MÜSADESİNİN İPTALİ DE YOLDA

YARGI

KARDEMİR A.Ş yönetiminde hakim hissedar pozisyonunda bulunan Yücel (Çelsentaş), Yolbulan ve Güleç (Çağ-Çelik) ailelerinin KARDEMİR ile ticaret müsadelelerinin iptali Yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi KARDEMİR A.Ş Yönetiminin, 2011 ve 2013 ticaret müsaadesini iptal etti ve UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) üzerinden taraflara tebliğ edildi.

KARDEMİR’E MİLYONLARCA DOLAR PARA GERİ ÖDENECEK

2011 ve 2013 Ticaret müsadelelerinin iptali ile KARDEMİR’den mal alım ve satımı üzerinden elde edilen karların tamamı yasal ticari faizi ile KARDEMİR A.Ş’ye geri iade edilecek.

SPK’nın haksız rekabet raporuna göre o yıllarda KARDEMİR’in yıllık üretimin %76,4’ünü ‘Öncelikli mal alımı hakkı’ adı altında alan Yücel, Yolbulan ve Güleç aileleri elde ettikleri karın tamamının yasal faizi ile birlikte KARDEMİR A.Ş’ye geri iade edecek.

2011 ve 2013 yıllarında tahmini ortalama birer milyon ton civarında mal alımı yaptığı öngörülen KARDEMİR yöneticilerinin, alımlardan ton başına yine tahmini 20 Dolar gibi bir kar elde ettikleri ve bunun da totalde 40 Milyon Dolar gibi bir rakama tekabül ettiği ifade ediliyor.

KARDEMİR’E YAPILAN SATIŞLARDAN DA ELDE EDİLEN KAR GERİ ÖDENECEK

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Genel Kurulu tarafından onanan karara göre, Yolbulan, Yücel ve Güleç ailelerinin ilişikli şirketleri KARDEMİR A.Ş’den aldıkları mallardan elde ettikleri karı ticari faizi ile birlikte geri iade etmelerinin yanı sıra, yine KARDEMİR’e yaptıkları mal ve hizmet satışlarından elde ettikleri karları ticari faizi ile birlikte da geri iade edecekler.

Yönetimde bulunan kişilerin ilişikli oldukları şirketler o yıllarda KARDEMİR’e hurda, cevher, kömür, argon gazı, nakliye ve buna benzer mal ile hizmet satışları yapmışlardı. Yapılan bu satışlardan elde edilen karların, milyonlarca doları bulduğu tahmin ediliyor. Bu karlar da, ticari faizi ile KARDEMİR A.Ş’ye geri ödenecek.

KARDEMİR YÖNETİCİLERİ MİLYONLARCA DOLAR PARA ÖDEYECEK

KARDEMİR A.Ş Yönetiminde bulunup, ticaret müsaadesi alan ve şirketle ticaret yapan Yücel, Yolbulan ve Güleç aileleri iptal olan 2011 ve 2013 yılı ticaret müsaadesi ile elde ettikleri kar karşılığında KARDEMİR A.Ş’ye milyonlarca doları nasıl ve ne şekilde ödeyecek?

Bu da cevap bekleyen önemli bir konu…

CAVİT YÜCEL’İN İSTİFA NEDENİ BU KARAR MI?

Yargıtay 11. Hukuk Dairesinin kararı tebliğ edildiği gün Çelsantaş A.Ş sahiplerinden Cavit Yücel, yaklaşık 15 yıldır bulunduğu KARDEMİR A.Ş Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Yücel’in istifasının altında ticaret müsaadesinin iptali olduğuna kesin gözüyle bakılırken, Yolbulan ve Güleç ailelerinden de istifa olacak mı?

muratorhan2014 VE 2015 İPTALLERİ DE YOLDA

2011 ve 2013 yılının Ticaret Müsadelelerinin Yargıtay tarafından kesin iptali ile yine Yargıtay’da bekleyen 2014 ile 2015 Ticaret müsadelelerinin iptali yönünde emsal teşkil ettiğinden, karar alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

KARDEMİR YÖNETİMİNE TİCARET YOLU KAPANIYOR

Bu ay yapılacak olan Mali Genel Kurul’da KARDEMİR A.Ş Yönetiminin alması gereken Ticaret Müsaadesi bu genel kurulda oylanmayabilir.

Yargıtay’ın aldığı Ticaret Müsaadesi iptal kararından sonra KARDEMİR A.Ş Yönetimine artık ticaret yapma kapısının da kapanacağına kesin gözü ile bakılıyor.

çebiYARGI BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

Yaklaşık 4-5 yıldır KARDEMİR’in satış politikalarından doğan haksız rekabete karşı mücadele veren, bu mücadeleyi Karabük için bir sosyal sorumluluk olarak gören ve “Yargı bitti demeden bitmez” diyen Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği eski başkanı Tayfun Çebi’nin önümüzdeki günlerde geniş bir açıklama yayınlayacağı da ifade ediliyor.

Yine yıllardır KARDEMİR’deki bu haksız rekabet karşısında mücadele veren Murat Orhan’da “Artık biz susuyoruz, adalet konuşuyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi