KARDEMİR A.Ş. Yönetimini 20 yıla yakındır oluşturan Yücel, Yolbulan ve Güleç ailelerine şirketin yeni satış politikası dışında bulunması için çağrıda bulunuluyor.

KARDEMİR A.Ş.’nin yeni yürürlüğe soktuğu satış politikasında KARDEMİR hisselerinin rehin verilerek, mal alımında teminat olarak sayılacak. KARDEMİR müşterileri, teminat mektubu ve blokeli çekin yanı sıra, aldıkları malın 1.25 oranında şirket hisselerini teminat olarak gösterebilecekler.

Ekonomik sıkıntılardan dolayı bankaların blokeli çeklerdeki ticari kredileri ve teminat mektuplarının miktarını yarıya indirdiği, faizlerini yükselttiği ve buna benzer uygulamalar başlattığı için KARDEMİR, müşterilerine mal satışında kolaylık sağlamak için böyle yeni bir satış politikasını hayata geçirdiği ifade ediliyor.

Her ne kadar müşterilere kolaylık sağlamak amacıyla bu satış politikasını uygulamaya konduğu belirtilse de, başta KARDEMİR A.Ş. bu yöntemle ciddi riskler kucaklıyor.

Şirketin risk almasının yanı sıra, KARDEMİR’in genel kurullarında hakimiyet sağlamak için ellerinde ciddi hisse bulunduran yönetimdeki hakim hissedar aileler, bu satış yöntemi ile orta ve küçük ölçekli KARDEMİR müşterilerine başta inşaat demiri ve kütük satışını kar koyarak satma imkanına sahip olabilecekler.

Karabük’te uzun yıllardır faaliyet gösteren Haddeler ve Demir Tüccarları hakim hissedar olan Yolbulan ve Güleç ailelerinin KARDEMİR’in bu yeni satış politikası dışında kalmaları yönünde beklentileri var.

Öte yandan hakim hissedar aileler de yeni satış politikası uygulamasından faydalanmayacakları yönünde söylemler de bulundukları belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi