Karabük Demir Çelik Fabrikalarının özelleşerek KARDEMİR A.Ş. olmasının ardından müteşebbis heyeti tarafından, şirketin borsadaki hisselerinde spekülasyonların önünde durulmasını ve çalışanların birikim sağlanması amacıyla 1999'lu yıllarda kurulan Kardemir Çalışanlar Vakfı’nın fesih işlemlerinin hukuki süreci devam ediyor.

Yaklaşık Bin 200 eski, 300’e yakında yeni üyesi olan Kardemir Çalışanlar Vakfı’nın kasasında 7 Milyon Lot KARDEMİR A Grubu hisse senedi mevcut. Nakit paranın ise tam ne kadar olduğu bilinmemekle birlikte 10 Milyon TL’ye yakın olduğu öne sürülüyor.

Mahkeme tarafından atanan vakfın tasfiyesi için bilir kişi heyeti ise vakıf varlıklarının üyelere nasıl dağıtılacağı yönünde çalışmaları sürdürürken, uzun yıllardır vakıf başkanlığını sürdüren MÜSİAD Karabük Başkanı Ahmet Nur ise vakfın hisse senedi ve nakit varlığı ile ilgili üyelerini bir türlü bilgilendirmiyor.

7 MİLYON LOT HİSSE SENEDİNİN PEŞİNDE KİM VAR

KARDEMİR Çalışanlar Vakfının kasasında bulunan 7 Milyon Lot KRDM A hisseleri, vakfın tasfiyesinden sonra üyelerin banka hesaplarına hisse senedi olarak mı yatırılacak, yoksa o günkü borsa değeri üzerinden nakit para olarak mı yatırılacak?

Bu sorular vakfın üyeleri tarafından cevap beklerken, hisse senedi olarak üyelere dağıtım yapılması da isteniliyor. Öte yandan KARDEMİR’de hakim hissedar bazı ailelerin vakfın elinde bulundurduğu bu hisseleri tek kalemde almayı istedikleri de konuşuluyor.

VAKFIN KASASIN KAÇ LİRA VAR?

Tasfiye süresi başlatılan KARDEMİR Çalışanlar Vakfının kasasında ne kadar nakit para olduğu bilinmezken, Vakıf Başkanı Ahmet Nur tarafından da üyeler bilgilendirilmiyor.

Kimilerinin tahminine göre vakfın kasasında 10 Milyon TL, kimilerine göre ise çok daha fazla para olduğu iddia ediliyor ve üyelerin bilgilendirilmemesinin de bir soru işareti oluşturduğu belirtiliyor.