Bu sabah saatlerinde yapılan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında büyük değişimler gerçekleşti.

Yönetim Kurulu yeni Başkanlığına Kamil Güleç seçilirken, Genel Müdür Ercüment Ünal ile yollar ayrıldı. Uzun süredir gündemde olan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ile ilgili beklenen sonuç gerçekleşti.

YÖNETİM KURULU YENİ BAŞKANI KAMİL GÜLEÇ

Bir yılı dolduğu için Ömer Faruk Öz’ün Yönetim Kurulu Başkanlığının değişmesi gündeme gelmiş ve Kamil Güleç ile Mustafa Yolbulan arasında bir başkanlık mücadelesi başlamıştı. 4’ü bağımsız, 11 kişilik yönetim içinde 5 Oya sahip olan Mustafa Yolbulan karşısında başkanlığı almak için Kamil Güleç’in son dakika da Ömer Faruk Öz ile anlaşması ile dengeler değişti ve 6 oyla Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Ömer Faruk Öz ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevine geldi.

GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİ

Kamil Güleç ile Ömer Faruk Öz’ün Başkanlık anlaşmasından kaynaklanan nedenler ile Genel Müdür Ercüment Ünal’ın görevine son verildiği ve yerine vekaleten Mansur Yeke’nin getirildiği öğrenildi.

KARDEMİR ile yolları ayrılan Genel Müdür Ercüment Ünal’ın son aylarda Ömer Faruk Öz’ün Güleç ve Yolbulan ailelerini hedef almasından dolayı Öz ile problemler yaşadığı, Öz’ün son iki yönetim toplantısında Genel Müdür Ünal’ın görevine son verilmesi için teklif getirdiği iddiaları kamuoyunda bilinmekte.

Kamil Güleç’in Yönetim Kurulu Başkanı olabilmesi için 4 Bağımsız üyenin oyunu alması ile ilgili Ömer Faruk Öz ile yaptığı anlaşmanın içinde Ercüment Ünal’ın gitmesi de olduğu anlaşıldı.

BAŞKANLIĞA GİDEN HER YOL MÜBAH MI?

Son altı aydır KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ömer Faruk Öz’ün Güleç ve Yolbulan aileleri ile uğraştığı, Güleç ve Yolbulan’lar ile ilgili dosyalar hazırlattığı, hatta KARDEMİR içinde FETÖ’cüler listesi hazırlatarak bu aileleri listeye aldırdığı iddiaları kamu gündemine gelmişti. Öz’ün, Yolbulan ve Güleç’lerin KARDEMİR ile olan ticari ilişkilerinin ranta dönüştüğü, bu rantı sonlandırmak için uğraştığı söylemleri de gündemden hiç düşmemişti.

Tüm bu yaşanan süreçler ile Yolbulan ve Güleç’lerin Öz ile her anlamda ters düştüğü iddiaları da kamuda ayyuka çıkmıştı.

Kamil Güleç’in, Ömer Faruk Öz ile 4 bağımsız üyenin oyunu alabilmek için yaşanan bu iddiaların ardından birliktelik yapması Yolbulan’lar ile kalan son ince bağının da kopmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Kamil Güleç’in başkanlık yarışında sağladığı yönetimdeki çoğunluğu önümüzdeki süreçte de koruyup, koruyamayacağı ise belli değil.
Editör: Haber Merkezi