Küresel bir salgın haline gelen Korona Virüs hastalığı ile ilgili geçtiğimiz hafta Karabük'te de şüpheli vakaların gözlem altına alınması için bir karantina merkezi oluşturulmuştu.

Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinin Bayır Mahallede bulunan prefabrike ek binası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karantina merkezine dönüştürülmüş ve şüpheli vakalar burada karantinaya alınmıştı.

Karabük İl sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı bu sabah saatlerinde bir açıklama yaparak, karantina merkezinin değiştirildiğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Sarı, Bakanlık tarafından gelen talimat nedeniyle karantina merkezini Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinin birinci katında bulunan İntaniye servisine taşıdıklarını açıkladı.

Sarı, karantina merkezinin tıbbi cihazların eksiksiz olduğu tam bir hastane ortamı olması gerektiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

“Bakanlığımız tarafından ilimizde referans hastane olarak KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi belirlendiği için bundan sonra COVİD-19 şüpheli hastalar ana binamızda takip edilecektir. Bayır Mahallede yer alan ek binamızda tomografi, yoğun bakım gibi üniteler bulunmadığı için takibimizde olan şüpheli vakalar Bakanlığımızın talimatıyla buraya nakledilmiştir. Bundan sonra da yeni gelen şüpheli vakalar aynı binada takip edilecektir. Hastanemiz enfeksiyon hastalıkları servisine bu hastalar dışında hasta alınmayacak ve kesinlikle diğer hastalarla temas etmemeleri sağlanacaktır.”