KARABÜK’te 24 yaşındaki Tuğçe Demir, 2 yıldır PTT Şubesi’nde 33 erkek meslektaşı ile birlikte tek kadın dağıtım elemanı olarak çalışıyor.

POSTACISI

Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü mezunu Tuğçe Demir, Karabük Merkez PTT Şubesi’nde 34 dağıtım elemanı içinde tek kadın dağıtıcı olarak çalışıyor. Tuğçe Demir, Bayır ve Kartaltepe mahallelelerinde hergün sokak sokak gezerek dağıtım yapıyor.

postaci2Bir günde 100’ün üzerinde noktaya giderek dağıtım yapan Tuğçe Demir, spor yapmayı sevdiği için dağıtıcılık mesleğine başvurduğunu ve mülakatı geçerek işe başladığını söyledi. İnsanlara hizmet etmeyi sevdiğini alatan Tuğçe Demir, şöyle konuştu:

“İnsanlar, bekledikleri haberleri aldıklarında mutlu oluyorlar. Onlara mutlu haberler getirmek beni sevindiriyor. Spor yapmayı seviyorum. İşim gereği her gün yürüdüğüm için de spor yapmış oluyorum. Bu mesleği isteyerek seçtim ve gayet mutluyum. İlk işe başladığımda karşılarında ilk defa bayan bir posta dağıtıcısı gördüklerinde şaşırdılar. Beni tebrik edenler oldu. ‘Aferin kızım’ diyenler oldu. Artık alıştılar. Yine de beni ilk defa görenler şaşkınlık yaşıyor.”
Editör: Haber Merkezi