Özel Salih Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Salih Aydın, bölgenin ilk ve tek Mesleki Kolejinin açılış dosyalarını Karabük Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiklerini ifade etti.


 

Salih Aydın, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan milli teknolojinin güçlendirilmesi, her alanda rekabetçiliği ve verimlilik artışının sağlanmasının ancak ve ancak güçlü bir mesleki eğitim hamlesi ile gerçekleşebileceğini söyledi.

Reel sektör olarak halen istenen düzeyde nitelikli teknik personel bulmakta güçlük çektiklerine dikkat çeken Aydın "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Eylem Planı çerçevesinde OSB'lerde ve Sanayi alanları içerisinde nitelikli teknik personel eğitimi veren özel statülü meslek okulları kurulmasının desteklenmesi beni çok heyecanlandırdı ve bu okulu hayata geçirmem de bana cesaret verdi" dedi.

"Mesleki Eğitimde sanayicilerin katkısı önemli"

İş dünyasının ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmede sanayicilerin ve Kardemir’in elini taşın altına koymasının gerektiğini söyleyen Aydın "Bu okul sayesinde gençlerimiz hem meslek sahibi olacaklar, hem de ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını giderecekler. İşletmeler bu açacağımız okul sayesinde istedikleri kalifiyeli elemanlara ulaşmış olacaklar. Bu okulun Karabük’ün mesleki eğitim alanında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

"Nitelikli ara eleman için kaliteli eğitim"

Salih Aydın “Elektrik-elektronik teknolojisi, Endüstriyel bakım-onarım dalında okulumuz 2020-2021 eğitim öğretim dönemi başında faaliyete geçecek. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başında ise Makine Teknolojisi, Makine Bakım Onarım dalı açılacaktır. Nitelikli ara eleman için nitelikli eğitim şart. Okulumuzun eğitimcileri bu doğrultuda çalışacaklar. 2 bin metrekare kapalı alana sahip Salih Aydın Mesleki Koleji, 16 derslik, 9 adet atölye ve laboratuvarı ile 2020-2021 eğitimin öğretim yılına hazırlanmaktadır. Son teknolojiye uygun atölye, laboratuvar ve dersliklere sahip olacak kolejde öğrencilerin kendilerini sosyal ve kültürel alanda geliştirebilmeleri için özel ortam gibi pek çok imkanlarında sunulacak.” Diye konuştu.

"Ücretsiz eğitim"

Mesleki Kolejde okuyacak öğrencilerden eğitim ücretlerinin alınmayacağını ve okurken para kazanma imkanını sunacaklarını belirten Salih Aydın son olarak “Kolejimizin Karabük için hayırlı uğurlu olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Geleceğimizin teminatı değerli Karabüklü gençlerimiz her şeyin en iyisine layıktır.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi