Karabük'ün tanınmış iş insanlarından KAPTAN D.Ç'nin sahiplerinden Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Başkanlık yarışında mücadeleye başladı.

Beşiktaş, 20 Ekim'de yapılacak olan olağanüstü seçimli genel kurula 4 adayla gidecek. Hürser Tekinoktay, Serdal Adalı, İsmail Ünal ve Ahmet Nur Çebi'nin aday olduğu kongre öncesinde adaylar da çalışmalarına başladı.

Başkanlık yarışındaki en güçlü isim olan Ahmet Nur Çebi, özellikle sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla projelerini ve nasıl bir çalışma içinde olacaklarını açıklarken, bu günden itibaren seçim çalışmalar için sahaya inecek.

Karabük'te 1965 yılından bu yana demir çelik sektöründe Kaptan Demir Çelik olarak faaliyet gösteren ve babası Yaşar Kaptan Çebi ile birlikte Karabük'te çok sayıda hizmetleri olan Ahmet Nur Çebi'nin, Beşiktaş başkanlığı yarışında tüm Karabüklüler gönülleri ile destek veriyor.

AHMET NUR ÇEBİ KİMDİR?
Ahmet Nur Çebi, 1959 senesinde Trabzon'da dünyaya geldi. Babası iş adamı Yaşar Kaptan Çebi, annesi Ayten Çebi'dir. Tayfun Çebi ve Arzu Efe adında iki kardeşi vardır.
Babası sanayici olup, 1964 senesinde geldiği Karabük'te demir çelik ticareti ve Kaptan D.Ç. haddehanelerini kurarak, demir üretimi yaptılar.

Çebi, İlk, orta ve lise öğrenimini Karabük'te gördü. TED Karabük Koleji lisesinde okudu. 1983 senesinde Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesinden mezun oldu. Yurt dışında bu alanda bir buçuk sene eğitim aldı. Askerliğini 1985 senesinde Ağrı Eleşkirt 29. Piyade Alayında yedek subay olarak tamamladı.

Ahmet Nur Çebi, Kaptan Demir Çelik, Çebi enerji, Martaş Liman Tesisleri, Çebi Denizcilik gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını Kaptan Şirketler Gurubu Yönetim kurulu Başkan vekilliğini yapmaktadır. Ayrıca Türkiye Karabük Demir Çelik İşletmeleri (KARDEMİR A.Ş.) yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve  Karabük Haddeciler Derneği Başkanlığı görevlerini de yaptı.

1986 senesinde Berna Çebi ile evlendi. Bu evlilikten Elgiz Nur, Mina Nur ve Yaşar Kaptan adlarında 3 çocuğu oldu. Ahmet Nur Çebi, 2012 senesinde Beşiktaş Jimnastik Kulübünde 2. başkanlık görevini üstlenmiş, 2018 yılında görevinden istifa etmiştir.
Editör: Haber Merkezi